reciclare deseuri IT

Sunt încă în România mii de școlari care nu au atins încă un computer. Acești copii pornesc în viață cu un handicap deja, nu trebuie să mai explicăm de ce.
Una dintre soluții pentru a rezolva măcar în parte problema este propusă de organizațiile Ateliere Fără Frontiere (AFF) și ECOTIC.

2500 de calculatoare pentru școlile din zone defavorizate din România
Aceste două organizații și-au propus ca în acest an să colecteze echipamente IT uzate (deșeuri) de la companii și instituții. O parte va merge la reciclare, dar sunt și echipamente care pot fi recondiționate și refolosite.
Astfel, Ateliere fără Frontiere și ECOTIC au în plan, în 2019, recuperarea și recondiționarea a 2500 de calculatoare pentru școlile din zone defavorizate din România.

„Pe lângă beneficiile ecologice,  colectarea separată și reciclarea deșeurilor electrice și electronice are și importante valențe economice și sociale. Astfel, multe calculatoare, în urma recondiționării, capătă o nouă viață prin utilizarea lor de către școli, centre de plasament sau ONG-uri”, spune Valentin Negoița, Președinte ECOTIC.

Există un istoric de mai mulți ani al reciclării computerelor

În 2018, Ateliere fără Frontiere a colectat peste 120 de tone de deșeuri IT din care a recondiționat în cadrul atelierului său de inserție socială 2.163 de unități PC complete pe care le-a oferit în cea mai mare parte către 174 de școli cu 34.418 de elevi-beneficiari – explică Patrick Ouriaghli, directorul general al asociației.

Computere recondiționate de Ateliere fără Frontiere au ajuns recent și la Școlile Gimnaziale Pesceana, Cârna (județul Dolj) și Mădulari (județul Vâlcea), în care învață în total 480 de elevi. Foto: AFF.

Campania națională Intră în cercul solidarITății!
Această campanie națională de colectare a deșeurilor IT  se adresează în principal companiilor și organizațiilor care generează anual un numar relevant de computere casate.

Companiile sau organizațiile care au predat cele mai multe deșeuri de calculatoare vor fi premiate  la finalul anului  in cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, editia a XII-a, organizata de Ecotic, în cadrul a doua categorii – IMM si companii mari, oferindu-le vizibilitate premianților pe toate canalele media ale galei menționate.

Campania Intră în cercul solidarITății! se desfașoară între 18 aprilie și 31 octombrie 2019, la nivel național, iar participanții se pot înscrie pe www.reconect.ro și www.ecotic.ro

______________________________________________

Despre Ecotic

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteți un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre  Ateliere Fara Frontiere:

AFF este  o organizație românească nonprofit, cu misiunea de a realiza inserția socio-profesională a persoanelor vulnerabile. În cadrul atelierului reconect, unul dintre serviciile AFF este cel de colectare DEEE, cu focus pe cele IT, oferind serviciul unic de recondiționare a calculatoarelor, oferite ulterior școlilor din zone marginalizate. Pentru mai multe detalii transmiteți un e-mail la colectare@atelierefarafrontiere.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close