Închide

Ce vrei să cauți?

Noul LG OLED TV cu inteligență artificială: imagine și sunet cum nu ai mai avut până acum

smart tv
smart tv

Nu am mai schimbat televizorul de acasă de vreo zece ani. I-am scos și cablul de Internet, așa că din smart TV a ajuns televizor obișnuit.
Poate e momentul să-l scot la pensie, mai ales de când cu Netflix.
M-am dus spre aceeași marcă, LG, și am întrebat specialiști ai companiei care ar fi cel mai bun Smart TV din punct de vedere preț-calitate. Și dacă se poate, să fie un model pregătit pentru dezvoltările tehnologice din următorii 3-5 ani.

Am ajuns astfel să testez cel mai nou OLED al producătorului coreean, și anume LG OLED TV C9.
Design în stil minimalist, niciun element în plus, potrivit pentru orice interior. 4K Cinema HDR și tehnologii Dolby Vision & Atmos integrate.
Fișa tehnică detaliată o ai oricând la îndemână, așa că vă voi puncta doar esențialul:

Gândește pentru a-ți da cea mai bună imagine și cel mai bun sunet
Dacă îți spun că  LG OLED TV C9 este animat de procesorul α9 de Generația a 2-a probabil că nu te impresionez, pare un detaliu tehnic. Însă tocmai acest procesor face posibil ca Smart TV-ului să funcționeze pe bază de inteligență artificială (AI).
Ce înseamnă asta?

Upscale pentru sunet.
Dacă ne uităm la o emisiune sportivă, tehnologia AI calibrează sunetul pe vocile personajelor, voci acoperite de vacarmul stadionului. Auzim mult mai bine indicațiile antrenorilor, ce spun jucătorii, de parcă am fi și noi pe teren, lângă ei.
Procesorul simte și alte tipuri de conținut, de pildă muzica, și upscalează sunetul în consecință – reglează bașii și înaltele corespunzător.
O să vă placă mult, diferența dintre sunet cu AI/fără AI în funcție de conținutul rulat este spectaculoasă.

Configurare acustică
Microfonul din telecomanda  LG OLED TV C9 comunică cu televizorul și astfel acesta știe unde te-ai așezat.  Sunetul este optimizat prin logaritmi virtuali în funcție de încăpere și de locul în care stai.

LG OLED

AI Brightness
Un senzor plasat discret în partea de jos detectează lumina ambientală, iar procesorul inteligent α9 adaptează automat luminozitatea imaginii, astfel încât să fie clară chiar într-o încăpere în care bate soarele sau în care toate becurile sunt aprinse.

AI Picture
Procesorul analizează subiectele aflate în prim plan sau în mișcare pe baza unei colecții de imagini stocată intern. Recunoaște imaginile cu animale, cu peisaje, cu clădiri etc și face setări de imagine în timp real. Obținem astfel cea mai bună claritate posibilă, indiferent de sursa imaginii.

Smart TV, nu numai hub media, ci și creierul IoT al casei
Un Smart TV are rolul de centru de entertainment al casei, însă LG OLED TV C9 este pregătit să devină mai mult, adică un creier digital al locuinței viitorului.
Prin funcția LG ThinQ AI comunică cu electrocasnicele conectate la Internet: anunță când mașina de spălat a terminat treaba („Pune pauză la film și întinde rufele!” 🙂 sau când berea din frigider s-a răcit îndeajuns.

Spuneam că am căutat un televizor care să fie pregătit pentru viitor.
Asistenții virtuali Google Assistant și Alexa de la Amazon nu au sosit oficial în România, dar îi găsim integrați în acest televizor. Nu mai e nevoie de vreun smart speaker suplimentar.
Cum Google Assistant este mai relaxat cu România deși comercial nu este aici, poți face ceva experimente, de exemplu să controlezi dispozitive inteligente din casă (IoT) de pe televizorul LG cu AI: termostate, becuri, camere video etc.
Sistemul îți învață de asemenea preferințele și prin comenzi vocale (microfonul din telecomandă te „ascultă” doar când ții apăsat un buton) poți cere sugestii de filme și emisiuni sau info despre actori, regizori etc.

Jocuri? Se poate!
Gamerii preferă un monitor special pentru jocuri, televizoarele de până acum nefiind întotdeauna potrivite.
LG OLED TV C9 trece de această barieră, cu un latency mode de 13 milisecunde. În plus este pregătit pentru noul HDMI 2.1.

Tablouri pe perete
Atunci când nu îl folosești, televizorul nu stă degeaba: dacă setezi funcția Gallery Mode, se transformă într-un tablou digital și dinamic, afișând imagini din lumea întreagă selectate de Tripadvisor.

Concluzii
Tehnologia AI, punctul forte al LG OLED TV, îmbunătățește spectaculos experiența de a te uita la televizor.
Vorbim de un produs hi-end, care încorporează cele mai noi tehnologii ale momentului și este pregătit pentru cele care vor ajunge la noi în umătorii câțiva ani.
Recomand, așadar.

Un alt Smart TV model 2019 pe care îl recomand: LG NanoCell TV SM9800.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Un smart TV interesant, multumesc mult pentru recomandare.

Adaugă comentariu