Închide

Ce vrei să cauți?

Trei povești din București cu noua cameră compactă premium Canon PowerShot G5 X Mark II

camera foto veche
camera foto veche

Am avut o după-amiază pe mână o bijuterie tehnică nou lansată: camera foto compactă Canon PowerShot G5X Mark II.

Da, știm, smartphone-urile hi-end vin de câțiva ani cu capabilități foto excelente.
Însă smartphone-urile nu sunt și nu vor fi vreodată în stare să scoată fotografii sau să filmeze la calitatea pe care o oferă o cameră foto premium. Poți verifica asta fotografiind, de pildă, un peisaj. Vei vedea diferența.

camera foto compacta

Canon PowerShot G5 X Mark II se potrivește pasionaților de fotografie și producătorilor de conținut online, cum sunt vloggerii – vom vedea imediat de ce. Și influencerii – care își fac 1000 de selfie-uri pe zi  – o vor găsi interesantă.

Un fotograf profesionist îmi spunea „încearcă să faci Retezatul sau Făgărașii cărând un DSLR și obiective după tine și îți vei strica toată dispoziția”.
Noua cameră Canon este o alternativă: de dimensiuni reduse, încape în buzunar sau în rucsacul de oraș. Excelentă pentru călătorii, dar și să o ai tot timpul după tine prin oraș.

Anterioara ediție, Canon PowerShot 5GX, a avut succes pe piață astfel că Mark II a fost completată cu cerințele utilizatorilor, de pildă înregistrarea video 4K; a primit optică nouă și noi linii de design.

Senzorul are o rezoluție de 20,1 MP (CMOS), iar procesorul DIGIC 8 este întâlnit și la modele mirrorless sau DSLR. Zoom optic 5X, distanță focală 24-120mm (echivalent 35mm) cu diafragmă maximă /1.8-2.8.

viewfinder

O noutate la Canon PowerShot: viewfinder electronic pop-up, ascuns în carcasă, care îți sare în ajutor la apăsarea unui buton.
Display-ul LCD rabatabil la 180 de grade invită la selfie-uri și la povești pe vlogguri.

camera foto compacta

Apropo de video: înregistrează 4K și cu până la 120 cadre pe secundă la rezoluția full HD.

Transferul fotografiilor și fișierelor video pe smartphone sau laptop se face ușor, din mers chiar, prin Wi-Fi sau Bluetooth.

Bateria este suficientă pentru vreo 230 de cadre, se încarcă și prin USB-C, la nevoie în timp ce fotografiezi.

Eu nu sunt fotograf, nu am mai lucrat cu o cameră foto premium de o vreme. E o plăcere să redescoperi asta, iar noua Canon PowerShot G 5X Mark II e o alegere bună dacă te bate gândul să începi să faci cu adevărat fotografii sau să îți schimbi camera cea veche.
___________________________________

M-am plimbat câteva ore prin București și am ales trei obiective turistice pe care merită să le vizitezi.
Foto: Canon PowerShot G5 X Mark II

Casa Monteoru de pe Calea Victoriei. Construcție finalizată între 1887-1889. Confiscată de ruși în 1945, casa a fost apoi sediul Uniunii Scriitorilor. Retrocedată moștenitorilor, clădirea se află acum în conservare.

test canon powershot g5x mark II

test canon powershot

Palatul Parlamentului (Casa Poporului). Teatru privat comandat de Nicolae Ceaușescu. În cei 30 de ani nu a fost folosit niciodată, din cauza accesului dificil.

test canon

Muzeul Recordurilor Românești. Reunește spectaculoase colecții particulare: cele mai mari colecții din lume de fiare de călcat și tirbușoane (recorduri Guiness), filatelice și camere foto (foto sus).

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu