augmented reality

Livia Fericean (foto) este Corporate Citizenship & Public Affairs Manager la Samsung Electronics România.
Este unul dintre pionerii CSR din România. A pornit primele proiecte de responsabilitate socială în 2007, pe vremea când lucra la Ogilvy și avea drept client Petrom.
Am stat de vorbă despre proiectele Samsung România în domeniul antreprenoriatului social și cultural.

Livia Fericean este Corporate Citizenship & Public Affairs Manager la Samsung

Ca antreprenor începător poți cere sprijin la Changeneers*, Comunitatea pentru tehnologie cu impact

La a doua ediție a Changeneers, cea de anul acesta, calitatea proiectelor înscrise a crescut. Soluțiile propuse de startup-uri sunt mai complexe, modul de prezentare în fața juriului s-a îmbunătățit. Startup-urile vin deja cu prototipuri la pitch, cu o idei testate.

Cu ajutorul Impact Hub am construit pe platforma online Changeneers un ecosistem valoros de startup-uri – avem deja peste 50 înscrise – care comunică, caută împreună soluții și se ajută reciproc.

Mai mult, să spunem că ești student, ai o idee de start-up, dar nu știi ce să faci mai departe, cum să îți testezi proiectul pentru a vedea dacă este valoros sau nu.
Pentru astfel de tineri la început de drum am creat secțiunea MakerSpace. Pot accesa astfel resursele puse la dispoziție de Impact Hub și Samsung România, inclusiv aparatură.
De asemenea, pot cere sprijin de la celelalte startup-uri din comunitate – de pildă, dacă au nevoie de un programator sau un specialist în comunicare.

samsung

Ce proiecte caută Samsung România pentru a le sprijini

Ideile înscrise în competiția Changeneers 2019 au potențial pentru că au pornit de la un insight social, își propun să rezolve o nevoie a societății, ceea se se potrivește cu filosofia brandului Samsung – coprosperitatea, termen care poate fi tradus prin „să ajutăm comunitățile să ajute și să se ajute”.

Noi exprimări artistice prin proiectele de realitate augmentată dARe by Samsung

Samsung România și-a luat angajamentul să fie un partener de lungă durată în cultură, atât în zona tradițională cum sunt muzeele, dar și în zona experimentelor.
Astfel a apărut dARe, partenerul nostru pentru evenimente culturale bazate pe Realitatea Augmentată (AR), care facilitează simbioza dintre arte și tehnologie.
Ajutăm tinerii artiști contemporani să se exprime în acest nou mediu, în care privitorii, spectatorii, devin parte din eveniment.
Împreună cu One Night Gallery, care este unul dintre pionerii experimentului artistic AR, am reușit evenimente, cred, memorabile.
Un singur exemplu: arta murală cu elemente de AR 3D de pe strada Arthur Verona, în cadrul Street Delivery (foto).

street art bucharest

Utilizatorii de smartphone se pot bucura de acest proiect până la finalul anului.
Trebuie doar să instaleze aplicația mobilă dARe by Samsung, să îndrepte camera telefonului și să scaneze peretele de pe  strada Arthur Verona pentru a se experimenta un format neconvențional în artele plastice.
Dar vom avea multe surprize în continuare, multe activări bazate pe new media și invităm publicul să vină la evenimentele anunțate pentru că e vorba de ceva inedit și incitant.

Fără plastic
Pe partea de protecție e mediului, Samsung reproiectează toate ambalajele cu care vin produsele sale, pentru a elimina plasticul.
Ne străduim să facem aceste ambalaje mai frumoase, mai elegante, dar și mult mai prietenoase cu mediul.
Ne-am luat angajamentul ca până în 2020 să eliminăm în totalitate plasticul din ambalajele noastre.

______________________-

*Competiția de antreprenoriat social Changeneers este organizată de Impact Hub & powered by Samsung România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close