internet

A durat mai mult de un an până când Comisia Europeană și-a dat aprobarea ca Vodafone Group să preia afacerile Liberty Global în România (UPC), Germania, Cehia și Ungaria, o tranzacție de 18,4 miliarde de euro.

Astfel, Vodafone România și UPC nu mai sunt companii competitoare.
Și-au reunit echipele, au stabilit conducerea comună și este de așteptat ca în curând Vodafone să vină cu noi oferte.
Acum, Vodafone poate să le ofere în plus clienților existenți servicii fixe (Internet) și de televiziune, iar clienților preluați de la UPC, servicii mobile.

Cele două companii au avut anul trecut afaceri cumulate de aproape 4,6 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că după achiziție business-ul Vodafone se apropie de 1 miliard de euro.

Ca număr de clienți, Vodafone își adaugă 1 milion, preluați de la UPC, la cei 10 milioane ai săi.

vodafone

„Această achiziție generează o oportunitate de a deveni un competitor și mai puternic pe piața locală de telecomunicații. Angajații UPC și Vodafone au o istorie de premiere de neegalat în România și chiar în Europa” – spune Murielle Lorilloux, CEO UPC și Vodafone România.

Vodafone a împlinit 22 de ani în România. Este primul  operator care a furnizat serviciile de GPRS (2001), 3G (2005) și 4G (2012). Printre premierele Vodafone România pe piața locală se numără primul serviciu de call center (1997), prima fundație corporativă (1998), lansarea serviciului de SMS, a celui de date și fax în 1998, primul sistem de recunoaștere automată a discursului (2014), prima rețea NB-IoT (2018) și prima rețea 5G (2019).

UPC România are o istorie de peste 25 de ani pe piața locală. Premierele UPC în România includ lansarea televiziunii
digitale, DVR (2008), HD (2009), 3D (2011) și a Internetului de mare viteză (2013). UPC România oferă viteze
de până la 500 Mbps în toată aria de acoperire, cea mai bună experiență Wi-Fi cu modemul
Connect Box (din 2015) și divertisment prin platforma video de ultimă generație Horizon (2016).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close