Închide

Ce vrei să cauți?

Cum să te bucuri de Festivalul Enescu și fără papion. Aplicația mobilă Enescu Experience

aplicatie mobilă
aplicatie mobilă

Poate că unii au rămas cu impresia că Festivalul Internațional George Enescu (începe sâmbătă) este un eveniment exclusivist, la care sunt bineveniți doar inițiați ai muzicii culte și la ale cărui spectacole e musai să mergi în costumul cel bun sau în rochia de seară, după caz.
De la prima sa ediție în 1958, Festivalul s-a „democratizat” treptat.
S-a extins și în alte locuri ale orașului în afară de Sala Palatului și Ateneu. Dincolo de cele peste 100 de concerte clasice cu orchestre și soliști pe scenă, Festivalul propune și în acest an experiențe în zone dintre cele mai neconvenționale, de la mall-uri la parcuri.

Cum te poți gusta Festivalul Enescu și fără să ai neapărat bilet
Îți instalezi pe smartphone aplicația Enescu Experience, lansată astăzi. E gratuită.
Din Google Play, o descarci de aici.
Din AppStore, de aici.
Aplicația Enescu Experience este realizată cu sprijinul Samsung.
Ne dăm seama cât de multe sunt locurile care găzduiesc evenimente din agenda Festival Enescu (31 august – 22 septembrie) din harta aplicației:

samsung aplicatie samsung aplicatie

 

Dacă accepți localizarea telefonului, primești noficări despre evenimentele din apropiere și să îți stabilești
trasee către diferite puncte de pe hartă.

Harta utilizează serviciul Google Maps, iar cu ajutorul calendarului Festivalului, disponibil în aplicație, utilizatorii pot alege să vadă pe hartă doar evenimentele dintr-o anumită zi: concerte alternative, tururi ghidate prin oraș sau prin ateliere ale artiștilor români, proiecții de film, expoziții, evenimente after party, degustări, lansări de carte.
Aplicația include detalii pe scurt despre fiecare eveniment și link-uri pentru programarea participării.

“Festivalul ne aparține tuturor. Chiar dacă sălile au o limitare fizică, bucuria produsă de muzică este fără granițe. Partenerii noștri (Samsung, n.r.) au dezvoltat această idee. Ediția din acest an este cea mai extinsă de până acum, însă abia după ce veți vedea harta în aplicație veți realiza ce înseamnă acest lucru”, explică Mihai Constantinescu, director execuv al Festivalului Internațional George Enescu.

“În calitate de partener cu tradiție – suntem deja pentru al treilea an partener pentru inovație al
Festivalului George Enescu – și de brand care susține inovația în domeniul cultural, am considerat necesară crearea unei aplicații de mobil pentru a amplifica experiența de participant la efervescența festivalului și pentru publicul avizat care caută să fie permanent informat prin intermediul spațiului digital”, spune Simona Panait, Marketing Director, Samsung România&Bulgaria.

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu