Închide

Ce vrei să cauți?

Tu ce viteză ai la internet? Cum o stabilești cu Netograf

ANCOM
ANCOM

Acestea sunt caracteristicile internetului pe care îl am acasă, prin Wi-Fi:

ANCOM

Cum poți să măsori și tu viteza internetului pe laptop, smartphone sau tabletă:
Pentru internet fix, varianta rapidă:
1. Deschizi în browser netograf.ro
2. Dai acceptul platformei de a stabili locul în care te afli
3. Click pe „Testează”
4. Selectezi în stânga jos tipul de conexiune (cablu sau Wi-Fi)
5. Mai dai o dată click pe „Testează”
6. Obții valorile conexiunii tale
Pentru internet fix, varianta cu aplicația web Netograf
1. Intri pe netograf.ro.
2. În partea de jos a home page dai click pe butonul de instalare aplicație pentru Windows sau Mac
3. După ce ai instalat aplicația, click pe „Testează”
Pentru Internet mobil, varianta cu aplicația mobilă Netograf
1.Descarci aplicația Netograf din App Store pentru terminale cu sistem de operare iOS sau din Google Play pentru terminale Android.
2. Dai accept pentru locație etc.
2. Ai grijă să închizi conexiunea Wi-Fi
3. Click pe „Testează”
Testul funcționează de asemenea și prin browser-ul mobil, dar cu aplicația e mai simplu.
Asta e tot.

Traficul de date consumat de utilizatorii finali dinspre și înspre Netograf nu va fi taxat, dedus din traficul aferent planului tarifar, limitat sau blocat de către furnizorii de Internet.

Ce poate influența rezultatul
Rezultatele testelor pot fi influențate: caracteristicile computerului, a smartphone-ului sau a tabletei, existența mai multor utilizatori conectați, utilizarea unui router WiFi, limitări datorate sistemului de operare, browser-ului în cazul serviciului de acces la internet prin rețele fixe.

În cazul internetului prin rețele mobile, rezultatele testelor pot fi influențate de caracteristicile terminalului, configurarea acestuia, calitatea slabă a semnalului radio, supraaglomerarea/congestionarea traficului sau limitări comerciale.

Ce mai știe să facă Netograf
Te ajută să alegi furnizorul de Internet în funcție de localitatea ta.
Toate datele în urma testelor făcute de români pe Netograf (1,5 milioane în ultimii cinci ani) sunt agregate de această platformă.
Dacă dai click pe „Parametri” și „Hartă” (în partea de sus) poți compara performanțele furnizorilor de internet din România și să-l alegi pe cel care ți se pare mai potrivit.

„Îi încurajăm pe utilizatori să măsoare performanţa serviciului de acces la internet prin aplicaţia Netograf.
În cazul în care constată o diferență importantă, permanentă sau care se repetă la intervale regulate, între performanța reală și cea prevăzută de furnizor în contract, consumatorii pot beneficia de anumite remedii.
Trebuie precizat faptul că aceste remedii se pot obține doar dacă măsurătorile vitezei sunt făcute conform procedurii pe care fiecare furnizor este obligat prin decizia ANCOM să o întocmească, să o pună la dispoziția utilizatorilor prin contract și să o publice pe site-urile proprii.
Aceasta trebuie citită și cunoscută de către abonat!
Pentru că, într-o primă fază, fiecare furnizor de internet și-a conceput propria procedură, cât de curând vom emite un ghid de întocmire a acestor proceduri astfel încât, indiferent de operator, condițiile în care se validează măsurătorile să fie comparabile”, explică Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.

Dacă ai și alte probleme sau întrebari legate de serviciile de internet, pe pagina ANCOM dedicata utilizatorului, www.infocentru.ancom.ro, găsești informații utile și despre contracte, instalare, tarife, facturare sau suspendarea serviciului de internet.
Cine este și ce misiune are ANCOM

Este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.
Info suplimentare despre ANCOM vizitaţi www.ancom.ro şi www.portabilitate.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie şi internet, intraţi pe www.veritel.ro.
Și o broșură utila redactată de ANCOM: Brosura_InfoCentru_ANCOM_2019

Adaugă comentariu