Închide

Ce vrei să cauți?

Redmi Note 8 Pro. Un smartphone bun la prețul de 1200-1300 de lei

smartphone xiaomi
smartphone xiaomi

Smartphone-ul Redmi Note 8 Pro (ecran de 6,53 inci), produs de Xiaomi și nou lansat în România, vine cu dotări interesante la un preț foarte bun: varianta 6GB + 64GB va costa 1199 lei, iar modelul 6GB + 128GB, 1299 lei.
Îl găsești din 21 octombrie în  magazinul Mi Store București și online pe eMAG, Altex, Flanco și PC Garage, plus în oferta Digi.

(Va fi și o vânzare flash de 24 de ore, cu o cantitate limitată la un preț special miercuri, 16 octombrie, online pe eMag (versiunea 6GB + 64GB, Mineral Gray la 1099 lei) și în Mi Store Bucureşti (versiunea 6GB + 128GB, Forest Green și Mineral Gray la 1199 lei).

Câteva date despre producătorul Xiaomi, cu o evoluție spectaculoasă:
Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018.

Xiaomi este în prezent cel de-al patrulea brand de smartphone din lume (cotă de piață) și a înființat cea mai mare platformă IoT pentru consumatori din lume, cu peste 196 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, cu excepția smartphone-urilor și laptopurilor. În prezent, produsele Xiaomi sunt prezente în mai mult de 80 de țări și regiuni din întreaga lume.

În iulie 2019, Xiaomi a fost pentru prima dată listată în clasamentul Fortune Global 500 (cele mai importante companii din lume), ocupând locul 468 și locul 7 la categoria Servicii Internet și Retail. De asemenea, este cea mai tânără companie din clasamentul Fortune Global 500 din 2019.

Redmi Note 8 Pro. Cameră de 64MP. La ce ne trebuie?
Xiaomi Redmi Note 8 Pro urmează tendința smartphone-urilor cu patru camere.
Surprinde cu camera principală de 64MP.
OK, dar la ce îți folosește această rezoluție uriașă, dincolo de posibilitatea teoretică de a scoate printuri de 3,26 X2,44 metri cu vreo fotografie reușită din telefon?
Te ajută să scoți detalii din fotografii, vedem imediat cum.
O fotografie e o poveste. Dintr-un singur cadru de 64MP poți scoate mai multe povești, selectând și decupând zone și subiecte. Dacă fotografiezi o mulțime de oameni, poți selecta, de pildă, două-trei personaje mai interesante.
De aici încolo, imaginația poate să zburde.
Un test simplu:
Am fotografiat cu Redmi Note 8 Pro blocul aflat la vreo 300- 400 metri depărtare.

xiaomi

Și am scos acest detaliu din fotografie, ultimele etaje ale blocului:

xiaomi

Fotografiile night mode ies bine, captate de camera de 16 MP:

xiaomi

Nici cele macro nu ies rău:

foto macro xiaomi

Camera frontală de 20MP este reglată cu modul AI pentru selfie-uri reușite.
Pentru amatorii de filmare slow motion, avem opțiunea de înregistrare la 960 cadre pe secundă:

Baterie bună de 4500
Bateria de 4500 mAh împreună cu softurile de economisire a energiei asigură o autonomie foarte bună.
Am pornit la 7 dimineața cu bateria încărcată 100% și după 12 ore de folosire intensă indicatorul arăta cam 30%.
La o utilizare mai blândă, doar cu convorbiri și ceva navigare pe net, e posibil ca o încărcare să țină chiar două zile.
Redmi Note 8 Pro oferă încărcare rapidă 18W.

Altele:
NFC multifuncțional (esențial pentru plăți cu telefonul), mod IR pentru a fi folosit ca telecomandă tv/aer condiționat etc, jack de 3,5 mm pentru căști.
Redmi Note 8 Pro este dotat cu cel mai recent procesor MediaTek Helio G90T, un procesor octa-core cu viteze de până la 2,05 GHz.
Procesorul grafic GPU Arm Mali-G76 3EEMC4 cu o frecvență maximă de 800 MHz și o putere de până la 1TMAC susținută de AI îl face potrivit pentru jocuri. De asemenea, dispozitivul este primul din seria Redmi Note echipat cu tehnologie LiquidCool, răcire cu lichid, pentru a facilita jocul de mare viteză, fără supraîncălzire.
Redmi Note 8 Pro este dotat cu o antenă WiFi X suplimentară pentru o conexiune la internet mai fiabilă, precum și difuzoare 1217SLS și funcție Smart PA, pentru un sunet îmbunătățit pentru jocuri.
Corning Gorilla Glass 5 pe display și spate.
Redmi Note 8 Pro va fi disponibil în trei culori: gri (Mineral Gray), verde (Forest Green) și alb (Pearl White).

Concluzia: Xiaomi Redme Note 8 Pro este poate, opinie personală, smartphone-ul midrange cu cel mai bun raport dotări/preț aflat acum pe piață.
Specificații tehnice Redmi Note 8 Pro

xiaomi

Xiaomi produce și o mulțime de electronice de consum. Odată cu lansarea Redmi Note 8 Pro a prezentat și două gadgeturi interesante:

Aspiratorul portabil Mi
Aspiratorul portabil Mi cu 9 cicloni este echipat cu un motor digital fără perii, care poate asigura o viteză maximă de 100.000 rpm.

Aspiratorul portabil Mi

Aspiratorul este dotat cu un sistem de filtrare în 5 trepte, care poate bloca 99,97% din praf și elimina poluarea secundară. În plus, este echipat cu 4 capete de perii multifuncționale, care pot absorbi praful de la sol, din salteaua patului, interiorul mașinii și chiar din tastatura laptopului, printre altele. Poate curăța o cameră mare de 160 de metri pătrați simultan, dintr-o singură încărcare de la priza.
Preț: 1099 Lei. Dispozitivul va fi disponibil la vânzare din 10 octombrie, online pe eMAG și în magazinul Mi Store.

Becul LED inteligent Mi – SET 2
Emite 800 de lumeni cu un consum de energie de 10 wați. Becul oferă 16 milioane de variante de culoare care pot fi schimbate cu ușurință prin glisarea degetului pe ecranul telefonului. Pe lângă aplicația Mi Home, becul inteligent Mi LED poate fi controlat și folosind Google Assistant și Amazon Alexa, Apple Home Kit prin comandă vocală. La o utilizare medie de şase ore/zi, becul poate dura până la 11 ani.
Becul LED inteligent Mi va fi disponibil într-un set conținând un bec alb și unul colorat, începând cu luna octombrie, la 179 lei.

Adaugă comentariu