Închide

Ce vrei să cauți?

InfoCentru ANCOM. Harta pe care vezi ce operator îți oferă cel mai bun semnal mobil în zona ta: aisemnal.ro

InfoCentru ANCOM
InfoCentru ANCOM

Dacă intenționezi să-ţi faci abonament pentru telefonie sau să-ţi iei o cartelă prepaid, e bine să te informezi cu răbdare despre ofertele disponibile care răspund nevoilor tale de comunicare, perioada minimă contractuală, taxe de reziliere, dacă telefonul achiziţionat odată cu abonamentul este codat în reţea sau care sunt condiţiile de instalare pentru telefonia fixă.
De asemenea, şi calitatea semnalului mobil în zona ta este un criteriu esenţial în alegerea unei oferte.
Despre acoperirea cu semnal mobil în zona ta este vorba în știrea următoare:
E foarte simplu să o verifici.

ANCOM (Autoritatea de Reglementare în Comunicații) a lansat recent aplicația aisemnal.ro datorită căreia putem vedea în detaliu acoperirea și nivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul României, aşa cum au rezultat din măsurătorile lor de pe teren.

 • Aplicația aisemnal.ro este realizată 100% de specialiștii ANCOM.
 • Pentru realizarea acesteia au fost făcute măsurători – în condiții de utilizare reală a infrastructurii mobile în 13.400 de localități cu mai mult de 10 locuitori și pe 246.000 de kilometri de drumuri.
 • Acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată parcurgându-se drumurile accesibile, bulevardele și străzile principale, precum și străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată.
 • Măsurătorile au fost făcute în perioada mai-septembrie și vor fi actualizate periodic.
 • Peste 250 de specialiști ANCOM au fost implicați în acest proiect.

InfoCentru ANCOM

„Harta ANCOM este o premieră la nivel mondial fiind realizată exclusiv pe baza măsurătorilor din teren și nu ca o hartă simulată.
Ea reflectă acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile pe piața din România la momentul efectuării măsurătorilor (2G/3G/4G), pentru toți operatorii mobili activi.
Ne dorim să devină să devină un instrument datorită căruia utilizatorii să aleagă cele mai potrivite oferte de telefonie și internet” – explică Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Cum utilizezi harta

 • Deschide într-un browser aisemnal.ro
 • Selectează (click) în stânga sus un operator dintre cei patru
 • Selectează tipul de rețea 2G, 3G, 4G
 • Zoom pe hartă și mergi în localitatea care te interesează. În localitățile mari, poți selecta inclusiv strada și clădirea.

InfoCentru ANCOM

 • Punctele colorate în verde închis semnifică semnal excelent, cele roșii lipsă de semnal
 • Odată locația fixată, selectezi pe rând cei patru operatori și vezi ce calitate a semnalului oferă în respectiva zonă
 • Ai și opțiunea de localizarea automată. E de ajuns să dai click pe icon-ul din dreapta jos. Aplicația îți arată poziția pe hartă și calitatea semnalului mobil

În afară de informarea utilizatorilor pentru alegerea celui mai potrivit operator, aplicația aisemnal.ro va fi folositoare în situații de urgență și la atragerea de fonduri UE pentru creșterea gradului de conectivitate a populației.
_______________________________________
Dacă ai și alte probleme sau întrebări legate de serviciile de telefonie sau internet, pe pagina ANCOM dedicată utilizatorului final, https://infocentru.ancom.ro, găsești informații clare şi utile care te vor ajuta să beneficiezi de serviciile pe care ţi le doreşti şi să înţelegi formulările şi termenii tehnici din oferte şi contracte.
_______________________________________

Cine este și ce misiune are ANCOM
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este arbitrul pieței de comunicații din România.
Este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu