Orange România a lansat azi servicii de comunicații 5G în trei oraș: București, Cluj-Napoca și Iași, disponibile pe terminale Samsung. Urmează Timișoara.

Viteze maxime de descărcare ajung până la 1,2 Gbps, iar cele medii la 600 Mbps, similare Internetului prin fibră optică.

Orange România este prima subsidiară din grup care lansează servicii de comunicații 5G.

România a fost aleasă pentru că este un „Silicon Valley în Europa Centrală și de Est, și pentru că avem spectru radio dublu decât competitorii noștri locali”, a explicat directorul executiv adjunct al grupului Orange, Ramon Fernandez, prezent la inaugurare.

Deocamdată, oferta 5G este disponibilă doar abonaților. Pentru a accesa rețeaua Orange 5G, clienții au nevoie de un telefon 5G cu software compatibil, împreună cu un pachet 5G activ, în zona de acoperire Orange 5G.

Orange a încheiat un parteneriat exclusiv cu Samsung pentru oferta 5G. Abonații 5G vor putea cumpăra smartphone-ul Samsung Galaxy S10 5G (899 euro cu pachetul Orange Me 30, costul dispozitivului putând fi achitat prin intermediul My Reserve (Orange Money).
În aceeași ofertă, găsim și smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE (exclusiv la Orange România), începând de la 449 de euro (în funcție de model). Poate fi achitat, de asemenea, prin My Reserve (Orange Money).

Prin Pachetul Business Mobile, pentru companii, clienții au acces 5G cu trafic nelimitat, începând cu 25 de euro/lună.

Cu serviciul Number Share de la Orange poți folosi acum același număr pe smartphone-ul tău Samsung și pe smartwatch-ul compatibil.
Astfel, e mult mai simplu să efectuezi sau să primești apeluri și mesaje pe toate device-urile tale. Atunci când apelezi sau trimiți un mesaj de pe un smartwatch, destinatarului îi este afișat numărul tău de telefon, setat ca număr principal, indiferent dacă ai sau nu smartphone-ul în apropiere.

Avem acum și tehnologia HD Voice Plus (voce hi-fi), valabilă și pe telefoanele 4G.

Detalii despre oferta 5G Orange.

Vodafone România și RCS/RDS au lansat de asemenea servicii 5G.
Deocamdată, operatorii folosesc spectrele de frecvență existente în portofoliul lor, pentru că licitația organizată de statul român pentru atribuirea de frecvențe noi a fost amânată pentru anul viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close