Un purificator de aer care funcționează fără zgomot, nu are nevoie de filtre scumpe și neutralizează cele mai fine particule din aer, inclusiv virusurile.
Îl găsim sub denumirea de IonFlow și este produs de compania suedeză LightAir.

Îl văd potrivit pentru:
– colectivități, de exemplu grădinițe, săli de clasă, birouri de companii, adică locuri în care o singură persoană purtătoare de virus transmisibil prin aer îi poate contamina pe colegi
– încăperi cu trafic intens, de exemplu servicii publice, casierii, farmacii, magazine
– este util și în locuințe, evident, mai ales pentru alergici la polen sau la pisici/câini

Cum funcționează IonFlow:
Partea principală este un generator de ioni negativi (important, fără emisie de ozon), completat de un cilindru-colector electrizat pozitiv care atrage particulele fine din aer. Acesta funcționează ca un filtru. Poate fi curățat ușor, prin simpla spălare. Nu e nevoie, astfel, de înlocuirea unor filtre cu unele cumpărate ulterior.
Acest clip de 50 de secunde explică sugestiv modul de funcționare:

Cum curăță aerul IonFlow
Testele independente au demonstrat că acest purificator neutralizează 97% din virusuri și elimină eficient 99,94% din particulele fine și ultra-fine: poluarea cauzată de trafic, mucegaiul, fumul, praful fin, alergenii de la animale de companie și altele cu dimensiuni foarte scăzute de până la 0,007 microni.
Aceste particule microscopice sunt cele mai periculoase și mult prea mici pentru ca purificatoarele de aer HEPA obișnuite să le poată anihila eficient.
Consum și zgomot
IonFlow funcționează silențios (21dB), nu-l auzi, consumă foarte puțin (5W), are un design plăcut, emite o lumină albastră relaxantă.
Sunt trei modele, corespunzătoare unor încăperi cu suprafața de 50-60 mp.
Eu am testat varianta Evolution.
Eficiența a fost dovedită nu numai de detectorul de particule (trebuie să-l achiziționezi separat), dar și „la nas” – simți că aerul din încăpere e curat după două ore de funcționare.
Producătorul LightAir este o companie respectată în Suedia, cotată la bursă.
De la același producător găsim în România și purificatoarele CellFlow.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close