„Fii la tine-n țară la fel ca afară”

Update: Dacă vrei să reciclezi telefoane vechi și electronice mici, citește aici.

Să dai share la statusurile Facebook despre dezastrele ecologice nu ajută pe nimeni.
Prin casele românilor găsești o mulțime de electronice vechi și nefolosite.
Dacă sunt aruncate la ghenă sau, mai rău, pe câmp sau pe terenurile virane, poluează pâmântul și apele, zeci de ani, cu substanțe toxice.
ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a lansat azi  campania „Fii la tine-n țară la fel ca afară”.
Scopul: o mișcare națională de predare spre reciclare a echipamentelor electronice și electrice uzate.
Reciclarea acestora creează avantaje economice (recuperarea unor materiale ca metal, sticlă, plastic) și elimină pericolul contaminării mediului.

Ce echipamente sunt primite la reciclare
Toate echipamentele casnice care funcționează cu electricitate, de la frigidere, televizoare și telefoane până la fiare de călcat.

Unde și cum predai echipamentele electrice și electronice

Update: Informație utilă din 2 octombrie 2020 despre reciclarea electronicelor (click).
Poți preda echipamentele vechi la magazinele care comercializează electrocasnice (magazinele mari, de peste de peste 400mp). Magazinele sunt obligate prin lege să preia echipamentele vechi, la achiziția produselor noi de același fel. Cumperi un televizor LCD? Atunci duci spre reciclare televizorul vechi cu tub.

O a doua posibilitate de predare a deșeurilor electrice și electronice este la la centrele municipale sau private de colectare. Ai aici o hartă cu aceste centre din întreaga țară.

A treia posibilitate este de a le preda în campaniile de colectare pe care ECOTIC le desfășoară la nivel local, pe care le poți urmări pe acest site sau pe pagina de Facebook a Asociației ECOTIC.

Detalii despre campania „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, pe pagina dedicată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close