Închide

Ce vrei să cauți?

Unde reciclăm electronicele vechi

Update: Dacă vrei să reciclezi telefoane mobile și electronice mici, citește aici.

Suni la 021 9641 (număr unic pe România) și afli unde poți duce spre reciclare televizoare, mașini de spălat, computere, cuptoare cu microunde etc, adică deșeuri electronice și electrice (DEEE).

Numărul unic este un serviciu lansat de Organizația Producătorilor și Importatorilor de Echipamente Electrice și Electronice (ECOTIC).

Deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere. Se estimează că la nivel mondial, în 2030 vom ajunge la 74,7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel).
Conform studiului ECOTIC din 2019, un român generează anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3kg ajung în fluxul de reciclare, restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare în natură.

Ce modalități de predare DEEE ai la dispoziție?

  • Schimbul 1 la 1: atunci când achiziționezi un echipament nou poți preda echipamentul similar vechi.  Informează-te pe site-urile marilor retaileri dacă au campanii gen Rabla la electrocasnice.
  • La punctele/centrele de colectare: întâlnim la tot pasul puncte de colectare dedicate deșeurilor electrice, în mod special în magazinele tip retail. Harta cu punctele de colectare ECOTIC este disponibilă pe www.ecotic.ro/puncte-de-colectare
  • Preluare de la domiciliu: ECOTIC poate asigura în anumite condiții preluarea echipamentelor voluminoase.

Detalii pe fiiintara.ecotic.ro sau la 021 9641.

Inițiativa face parte din campania națională de conștientizare în ceea ce privește colectarea separată DEEE – “Fii la tine-n țară la fel ca afară!”, organizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Adaugă comentariu