coronavirus

Vă povesteam în toamnă că Fundația Vodafone a lansat și în România DreamLab, o aplicație mobilă fascinată, datorită căreia sunt accelerate cercetarile medicale în domeniul cancerului.
După cinci luni, mulțumită celor care au descărcat aplicația pe smartphone au fost făcute deja patru descoperiri științifice la nivel mondial în domeniul oncologic. Niște vieți vor fi salvate astfel.

Cum funcționează DreamLab
Instalezi aplicația, iar seara la culcare lași smartphone-ul cu conexiunea de date pornită și pus la încărcat. În aceste ore în care nu-l folosești, smartphone-ul intră într-o rețea alături de zeci de mii de alte terminale cu DreamLab din lumea întreagă, iar puterea de calcul astfel obținută este folosită de un supercomputer virtual, capabil să proceseze miliarde de calcule.
Ca exemplu, puterea de calcul reunită a 100.000 de telefoane inteligente care funcționează doar 6 ore pe noapte timp de trei luni este echivalentă cu cea a unui PC care ar funcționa nonstop 300 de ani.
În timp ce o cercetare tradițională în cercetare ar putea dura ani, abordarea DreamLab, care se bazează pe procesoare mobile, artificial inteligence și tehnologie cloud, poate reduce semnificativ timpul necesar pentru a analiza cantitatea uriașă de date.

Cum să ajuți cercetările pentru un tratament COVID-19
Pe lângă cercetările oncologice, în DreamLab app a fost inclus acum și proiectul Corona-AI (Artificial Inteligence) de cercetare în domeniul coronavirus. Proiectul își propune descoperirea de noi componente antivirale în medicamentele existente și identificarea moleculelor antivirale din alimente. Aceste descoperiri ar putea accelera apariția unor tratamente eficiente împotriva COVID-19.
Studiul pornește de la faptul că în alimentația noastră zilnică se regăsesc o mulțime de molecule care au un impact dovedit atât în tratarea, cât și în prevenirea unor boli virale – prin modul în care interacționează cu medicamentele sau acționând ele însele ca niște medicamente.

Fundația Vodafone România a încheiat un acord de colaborare cu Imperial College London, astfe încît și noi, românii, să participăm, cu smartphone-urile noastre la aceste cercetări.

Aplicația este disponibilă deocamdată în România, Australia, Italia, Noua Zeelandă, Spania, și Marea Britanie, urmând ca alte țări să se alăture în săptămânile următoare.
POți să descarci DreamLab din App Store sau Google Play Store, fiind compatibilă cu sistemele de operare iOS 10 sau mai noi, și cu dispozitivele Android cu „KitKat” v4.4 și ulterioare.
Pentru ca aplicația să funcționeze în limba română, utilizatorii trebuie să aiba telefonul setat pe această limbă înaintea descărcării aplicației. Orice utilizator poate descărca aplicația în mod gratuit, însă, odată instalată, aceasta generează trafic de date. Vodafone România susține proiectul DreamLab prin acordarea gratuită a traficului de date naționale necesar funcționării aplicației pentru abonații săi.
Aplicația nu are acces la informațiile utilizatorilor săi.

Informații suplimentare despre DreamLab. (click)

Link-uri de descarcare a aplicatiei:
App Store
Google Play

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close