concert online

Știu că vă plac poveștile, așa că vă invit să dăm o fugă la Florența, în 1348.
Ciuma făcea ravagii în acel an: peste 60% din populația minunatului oraș italian a murit.
Oamenii cădeau secerați pe stradă și aflai că vecinii s-au contaminat și au pierit izolați în propriile case după mirosul cadavrelor în descompunere.

În acele vremuri apocaliptice, scriitorul Giovanni Boccaccio a descoperit o terapie socială interesantă și eficientă pentru a scăpa cu viață din epidemia de ciumă.
Împreună cu o seamă de prieteni a fugit din Florența devastată. S-au mutat într-o vilă, la țară, și au imaginat o colecție de povești amuzante – Decameronul. Astfel, salvarea identificată de Boccaccio în vremuri de epidemie însemna să te izolezi, să te înconjuri cu o companie plăcută și să ai activități relaxante, în cazul lor storytelling.
Psihologii de astăzi numesc asta „profilaxie narativă”.

Boccaccio i-a inspirat pe o seamă de intelectuali ai vremii, care au oferit și ei soluții asemănătoare împotriva ciumei.
Astfel, medicul Tomasso del Garbo insista pe confortul psihic ca măsură antiepidemică și prescria cântece, jocuri în aer liber și povestiri plăcute.
Iar Nicolas Burgo spunea că, pentru a nu se contamina, oamenii trebuie să-și stăpânească angoasele, spaimele, gândurile negre cu activități relaxante. Nimic nou sub soare, știm azi că stările psihice proaste subminează sistemul imunitar.

În zilele noastre, mii de italieni, urmași ai scriitorului renascentist, au aplicat instinctiv terapia medievală, atunci când aflați în carantină au ieșit în balcoane și au cântat în cor Bella Ciao.

Carantina poate avea un impact semnificativ asupra echilibrului nostru mental. Un studiu: 30% dintre persoanele care au fost izolate în timpul focarului SARS din 2003 în Toronto au suferit ulterior de depresie și de tulburări de stres posttraumatic.
Cum ne apărăm în lunile care vor veni?

A apărut ce-ți trebuie: Comunitatea Împreună suntem mai puternici
Nu mai suntem în Evul Mediu, acum știm cauzele pandemiei și cum să ne ferim.
Vestea nu prea bună este că vom mai sta luni bune cât se poate de mult în casă, chiar dacă va urma o relativă relaxare.

Împreună suntem mai puternici este o platformă interactivă de educație și divertisment, complexă, creată de Vodafone România și lansată online de câteva zile.

Cu ce te vei delecta după ce ai dat click:
Vei găsi o scenă online pentru artiști, cântăreți și actori.
Susțin concerte live: Irina Rimes, byron, Damian Drăghici, The Mono Jacks, Cornel Ilie, Ovidiu Lipan Țăndărică, Alexandra Ușurelu, Jean Gavril, Dragoș Moldovan sau Alina Manole.
Momente de teatru live interpretate de Florin Piersic Jr., Șerban Pavlu, Dorina Chiriac sau Marius Chivu.
Cursuri variate, utile și distractive precum: hairstyling (Sorin Stratulat), cooking (Alex Petricean), gaming (Maximilian Ioan) și magie (Marius Drăguș).
Pentru un stil de viață sănătos, îți vei dezmorți mușchii cu programe de fitness online – yoga, cardio și balet cu antrenori și profesori cunoscuți.

Ce ți-a pregătit platforma pentru azi și mâine. Sugestia este să consulți programul transmisiilor live și să-ți pui alerte pe telefon cu 10 minute înainte să înceapă programele preferate.
Astăzi, 2 mai:
Ora 10. Antrenament de tonifiere cu antrenorul Elvin Marinescu
Ora 11. Yoga cu Mădălina Bozeanu
Seara de la ora 20. Concerte cu Irina Remes și Alina Manole
Mâine 3 mai:
Ora 11. Cardio și Ballet Fusion cu Laura Andrei
Ora 20.00. Teatru cu Dorina Chiriac
Cum spuneam, toate evenimentele sunt live. Ți-am dat doar câteva exemple, dar oferta este mult mai bogată.
Curatorul platformei digitale este Tudor Chirilă.

pandemie

Poți să faci donații pentru artiști și traineri
Teatrele, sălile de concerte rămân în următoarele luni închise. Vremuri grele pentru artiști.
Accesul la evenimentele de pe platforma Vodafone este gratuit, dar vei găsi în dreptul fiecărui artist un buton roșu cu Susține Artistul. Poți cumpăra astfel bilete și să faci o donație performerului preferat, ca semn de apreciare.

Dă click acum pe Împreună suntem mai puternici și descoperă cel mai inspirat, complex și distractiv club pe care poți să-l instalezi acasă la tine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close