Fumătorii nu sunt mai expuși riscului de infectare. Receptivitatea la infecția cu un microb nou apărut, așa cum este Covid 19- este același pentru toți oamenii, indiferent de vârstă, sex, rasă, obiceiuri, boli, etc.

Pot dezvolta forme mai severe de boală? Da. Motivele sunt mai multe, de la eventualele boli respiratorii  sau cardiace sau vasculare incipiente produse de fumat deja, până la afectarea unor mecanisme imunologie care ne ajută în lupta cu virusul și în accelerarea debarasării de el.

Renunțarea la fumat este un lucru bun indiferent când se petrece, iar fiecare țigară NEfumata este un bun câștigat. Însă nici una nici alta nu își arată efectele benefice imediat. Însă cum acest virus este nou apărut, vă exista o perioada lungă de timp (1-2 ani) până ce toți oamenii se vor fi întâlnit cu el. Prin urmare, renunțarea la fumat produce beneficii din acest punct de vedere peste 6 luni -1 an de la renunțare.

Țigările electronice. Nu există studii temeinice până acum cu privire la comparația țigări obișnuite- țigări electronice din nici un punct de vedere. Ceea ce se știe prin analiza privitoare la impactul general al țigărilor electronice asupra sănătății este obținut printr-o analiză de prea scurtă durată că să fie cu adevărat valid (este nevoie de zeci de ani că să se poată analiza riscul cancerigen de exemplu), însă toate datele arată că țigările electronice nu sunt nici de pe departe inofensive. Prin urmare, cea mai înțeleaptă abordare a acestora ca factor de risc pentru forme severe sau prelungite a infecției Covid 19 ar trebui să fie ca și pentru țigările de tutun în hârtie – mai bine fară, cu cât mai devreme fară cu atât mai bine.

Sunt fumătorii mai contagioși decât restul bolnavilor? Nu. Proporția de particule virale în picăturile Pffluge nu este influențată nici în rău și nici în bine de expirația aerului cu fum de țigară, și nici de expirația forțată sau prelungită.

Este recuperarea unui fumător mai greoaie decât în cazul unui nefumator? Da, atunci când există deja impactul fumatului asupra sistemului imun al fumătorului, lucru care însă nu poate fi măsurat obiectiv.

Informații oferite de Dr. Mela Stănculete, Concierge Doctor clinica Intermedicas.

Ai și alte întrebări legate de infecția cu coronavirus? Suntem aici pentru tine.

Sună la 021 222 13 70 și un Concierge Doctor va sta de vorbă cu tine.

www.intermedicas.com

1 Comment

  1. Aș avea două întrebări și o nelămurire legată de răspunsurile de mai sus:

    1) Aburul expirat prin folosirea dispozitivelor de tip “vaping” poate conține particule virale?

    2) Mucurile de țigări pot reține particule virale în cazul în care fumătorul este infectat?

    Și nelămurirea. Spuneți că fumătorii nu sunt mai contagioși decât nefumătorii. Însă știm că există așa numita “tuse a fumătorilor” care îi face să tușească des, chiar dacă nu au o altă afecțiune. Această tuse repetată nu-i face pe un fumător infectat mai contagios decât un nefumător infectat?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close