Închide

Ce vrei să cauți?

Dataminr, compania care prezice viitorul

inteligenta artificială
inteligenta artificială

Obiectul de activitate: prezice pentru clienții săi riscuri și posibile evenimente în viitorul imediat.
Fondată în 2009 de trei absolvenți Yale, compania Dataminr se definește drept companie de inteligență artificială. După ce a atras investiții de peste jumătate de miliard de dolari, este evaluată azi la 1,9 miliarde de dolari.
Clienți: CNN, USA Today, Airbus, ONU, municipalitatea New York, trusturile de presă germane, marile grupuri bancare internaționale, plus multe alte instituții cu contracte de confidențialitate.

Cum funcționează: colectează și prelucrează imense cantități de date care circulă online, mai ales pe rețele sociale și cu precădere pe Twitter, iar soluțiile AI dau alerte despre evenimente posibile pe termen scurt.
Specialiștii spun că 90% din informația importantă (afaceri, politică, social) circulă în formă scrisă, deci Dataminr are ce săpa.
Două reușite deosebite au adus notorietate Dataminr:
În 2011, a trimis clienților săi alerta că Osama bin Laden a fost omorât, cu 23 de minute înainte ca presa să anunțe evenimentul.
Pe 30 decembrie anul trecut a transmis prima alertă despre o posibilă pandemie COVID-19.
Compania este uneori criticată de apărătorii drepturilor civile. De exemplu, pentru că în timpul revoltelor BLM a colaborat cu poliția pentru identificarea locurilor în care tulburările sociale vor escalada.
Detalii pe site – și dacă vrei să afli mai multe, un robot va sta de vorbă cu tine. (Nu garantez că se va abține să-ți scaneze computerul 😊

Adaugă comentariu