antreprenoriat social

Îmi place acest proiect.
Pe scurt, antreprenorii sociali și cei din industriile creative au acum o platformă de crowdfunding gratuită: consolid8, dezvoltată la inițiativa fonduri-structurale.ro.
Echipa fonduri-structurale.ro care a lucrat la proiect este formată din oameni cu experiență de 14 ani în fonduri nerambursabile.
Promovarea pe această platformă, cât și consultanța vor rămâne gratuite pentru beneficiarii și campaniile acestora, în primele 6 luni de la lansarea platformei.

Cine o poate folosi
Platforma este accesibilă oricărui antreprenor social și din industriile creative a cărui idee de afaceri generează valoare pentru comunitate. Proiectele care respectă criteriile de eligibilitate vor primi, în mod gratuit, consultanță și suport de la echipa fonduri-structurale.ro și de la experți în domeniu, facilitându-le înscrierea pe platformă și ajutând la promovarea campaniilor.
Pe platformă se vor derula între 2 și 5 campanii de crowdfunding simultan. Înscrierea și promovarea campaniilor pe platformă vor fi gratuite, până la finalul lunii mai 2021,  Ulterior, dacă campania va strânge suma cerută, beneficiarul campaniei va primi direct suma în contul său, prin parteneriatul cu platforma de plăți online Stripe.

Suținătorii vor primi produsele sau serviciile pentru care au optat (recompensele), direct de la beneficiar.

În acest moment, pe platformă există două campanii de crowdfunding
Moara de hârtie, proiect al echipei care creat la Comana, în apropiere de București, 10 ateliere prin care promovează meșteșugurile tradiționale românești, precum realizarea de hârtie de mână, legătorie de carte și tiparul manual. Inițiatorii și-au propus să completeze Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor – prin deschiderea unei bucătării care folosește ingrediente de sezon de la producători locali.

A doua campanie aparține lui Andrei Lasc, tânărul care aduce poezia în viața prietenilor săi de pe platforma online Facebook. Prin campania de crowdfunding de pe platforma consolid8, Andrei dorește să strângă banii necesari pentru a-și lansa a doua carte la care lucrează de mai mulți ani, numită simplu, Poevie.

Persoanele care vor să își înscrie ideea de afaceri pe platformă sau vor să susțină proiectele care derulează campanii de finanțare, o pot face pe site-ul www.consolid8.ro, urmărind pașii din ghidul aplicantului și cel al susținătorului.

Mai multe informații despre platformă și campaniile de crowdfunding derulate poți găsi și pe pagina de Facebook consolid8: https://www.facebook.com/consolid8.ro.

Partenerii proiectului: Ashoka România, Avaelgo, Firon Bar-Nir, Galeriu & Partners PR, Nod Makerspace, Social Innovation Solutions, Start-up.ro, WII.

Parteneri media: Bursa, IQads, SMARK, Spotmedia, Viitorul României.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close