sfantul internetului

Italianul Carlo Acutis a fost beatificat de către Biserica Catolică toamna trecută. Beatificarea este ultima ceremonie înainte de a fi declarat sfânt.
Carlo a murit de leucemie la 15 ani, în 2006. A fost un pasionat al internetului, pe care l-a folosit pentru propagarea credinței. Site-ul acesta, despre miracole întâmplate în timpul împărtășaniei, este construit de el.
Printre minunile de după moarte, Vaticanul a certificat vindecarea unui băiat din Brazilia, cu o afecțiune rară a pancreasului, care i-a cerut ajutorul lui Carlo.
Carlo Acutis este considerat „un influencer al lui Dumnezeu”, iar Papa Francisc le-a transmis tinerilor că poate fi luat ca exemplu, pentru că „a știut cum să folosească noile tehnologii pentru a transmite învățăturile Scripturii”.
Primul sfânt al internetului – care printre altele ne poate apăra de fake news – a fost declarat Isidor de Sevilla, născut la anul 560.
(sursa: Civilization)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close