Am avut în lucru un proiect care a presupus ceva prelucrare video și foto. Nimic spectaculos, muncă de rutină aș spune, dar destul de greu de dus la bun sfârșit, ca timp, pe ultraportabilul meu cu configurație medie și cam leneș.
Așa că am luat în teste unul dintre cele mai puternice laptopuri pentru creativi pe care le poți găsi acum pe piață: Acer ConceptD 7, model CN715-726.
Nu e cazul să-ți închipui un monstru ca aspect, la puterea lui e chiar subțirel și ușor.
Carcasa din aliaj de aluminiu-magneziu, placată cu ceramică durificată, face ca laptopul să aibă o greutate decentă de 2,1 kg, iar albul să fie rezistent la pete și îngălbenire. Rezistă miraculos la praf, amprente șamd. Vine cu tastatură iluminată și baterie cu o medie de 7 ore între încărcări.

Ecran 4K UHD
Încep cu ecranul care e chiar fabulos, mai ales dacă vii de la o rezoluție mai mică.
Display-ul Acer ConceptD de 15,6”, cu rezoluția 3840×2160, este mat, IPS, și este calibrat prin câteva tehnologii care le va suna bine creativilor din vizual: certificare Pantone, luminozitate de 400 niţi, gama de culori Adobe RGB 100% şi acurateţea culorilor Delta E<2.


Hardware
Acer ConceptD este animat de un  Intel Core din a 10-a generaţie cu 8 nuclee şi 16 fire de execuţie. Pe partea grafică, avem NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER 8GB, ceea ce te va mulțumi pe partea de editare video și randare. Exemplarul ajuns la mine avea 32GB memorie RAM.
Porturi
Acest laptop vine cu toate porturile de care ai nevoie, precum HDMI, Mini DP 1.4, 3 x USB 3.2 Gen2 şi un USB Type-C Thunderbolt 3 cu viteze de până la 40 Gbps – ceea ce înseamnă transfer rapid chiar şi pentru cele mai mari fişiere sau proiecte între mai multe dispozitive şi afişaje.

Da, știu, ai vrea să coste mai puțin, dar pentru cei care trăiesc din creația creierului și ochilor, configurațiile de top sunt obligatorii. Cine sunt aceștia?
O listă minimală: de la studenți în design și youtuberi, la designeri CAD, editori video, ilustratori sau animatori grafici.

Acer a mai lansat în aceeași serie și ConceptD 3, ConceptD Ezel și Ezel Pro și monitorul pentru design profesionist ConceptD CM2241W

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close