retele sociale

Ai fost restricționat pe Facebook? Știi pe cineva care a pățit-o? Dacă da, în mod sigur nu faci/face parte din elita mondială, ci ești/este doar unul dintre cei 2,8 miliarde de utilizatori neînsemnați ai rețelei.
WSJ afirmă că Facebook are o listă cu peste 5 milioane de VIP-uri (celebrități, sportivi, politicieni, jurnaliști etc) care sunt exceptate de la aplicarea regulilor privind conținutul postat.
Ca exemplu este dat fotbalistul Neymar, care a urcat pe Facebook și Instagram, în 2019, o fotografie nud a unei femei, fără acordul acesteia, ca răzbunare pentru că îl acuzase de viol. Imaginea a fost retrasă într-un final, dar înregistrase deja 56 de milioane de vizualizări.
Pentru marea masă de utilizatori, algoritmii Facebook fac tot felul de trăznăi.
Unii s-au trezit sancționați pentru că au postat fotografii de la ziua copilului, interpretate de rețea ca având conotații interzise.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close