Închide

Ce vrei să cauți?

Cum să treci peste eșecuri. Așa s-a născut WhatsApp

whatsapp
whatsapp

Brian Acton (foto) lucra la Yahoo de unsprezece ani și voia să schimbe aerul. Și-a depus CV-ul pentru un post la Twitter. A fost respins, deși era destul de bun în ceea ce făcea. Când a primit vestea, a scris pe Twitter: „Am fost refuzat de Twitter. E ok. Oricum aș fi consumat mult timp cu naveta.”
Apoi a aplicat pentru un loc de muncă la Facebook. La scurt timp, a postat din nou pe Twitter: „Facebook m-a refuzat. A fost o mare oportunitate de a intra în legătură cu niște oameni fantastici. Aștept cu nerăbdare următoarea aventură a vieții.”

După aceste eșecuri, a lucrat în timpul liber la o aplicație, în colaborare cu un coleg de la Yahoo. Această aplicație avea să poarte numele de WhatsApp. Cinci ani mai târziu, a vândut-o către Facebook, cu 19 miliarde de dolari.
Dacă ar fi fost angajat când a mers prima dată la Facebook, ar fi trebuit să lucreze câteva mii de ani pentru a strânge din salariu miliardele care i-au revenit din vânzarea aplicației.
Lecția de viață ar fi că universul poate avea alte planuri cu tine decât te gândești tu și că nu merită să tratezi eșecurile ca pe niște catastrofe ireparabile.
Probabil că ai citit cartea Gândește ca un călugăr în care apare această poveste. Dacă nu, click aici.
(din Civilization #95)

Adaugă comentariu