Închide

Ce vrei să cauți?

Celebrități care pariază pe carnea din plante sau crescută artificial

carne din plante
carne din plante

Este clar că și în acest moment animalele pentru carne contribuie la încălzirea globală. Dar problema poate deveni cu adevărat acută pe măsură ce va crește nivelul de trai în unele țări (China, de pildă) și locuitorii vor începe să consume carne de calitate în cantități pe care acum și le permit doar occidentalii.
Miza pe carnea crescută în bioreactoare din celule prelevate de la animale de rasă sau pe cea preparată din plante a devenit interesantă pentru investitori. Printre aceștia găsim VIP-uri ca Leonardo di Caprio, acționar la companii precum Mosa Meat și Aleph Farms.
Jeff Bezos, Bill Gates, Lewis Hamilton și Roger Federer au investit de asemenea în acest sector. La Daring Foods, producător de carne „falsă” de pui, cu caserole deja la vânzare în Walmart, este acționară Naomi Osaka.
Astfel de investiții sunt și un mod de a apărea cool și empatic, ca bogătaș, față de problemele umanității.

Chiar și această carne artificială generează probleme de mediu.
De pildă, proteina din mazăre, un ingredient important în carnea din plante. Mazărea, cultivată în SUA, este transportată 1500 de kilometri în China, unde este prelucrată și se întoarce apoi sub formă de concentrat – iar acest transport nu este deloc verde. Soia și porumbul, alte ingrediente de bază, sunt cultivate intensiv și poluează/distrug solul.
Singura soluție reală: omenirea să mănânce mai puțină carne, ceea ce înseamnă și beneficii și pentru sănătate. O parte din generația Z a adoptat deja acest comportament, deoarece mulți din acest eșantion demografic consideră fermele în care animalele cresc înghesuite și intensiv drept o crimă.
(Civilization #104)

Adaugă comentariu