Închide

Ce vrei să cauți?

Care este cea mai mare schimbare tehnologică pe care o vom vedea în viitor?

inteligenta artificială
inteligenta artificială

Cu siguranță va fi inteligența artificială (AI). Nu cred că AI va depăși oamenii pe termen scurt, dar va avea un impact profund asupra societății. Am trecut de epoca agricolă și industrială și pășim cu fermitate în era AI.
Recent, am tras la un hotel de lângă Beijing și nu am întâlnit vreun lucrător uman în timpul șederii mele. De la check-in și până la plecare, nu a existat o singură interacțiune umană, totul s-a făcut prin aplicații și cu boți AI.
Această realitate este întâlnită din ce în ce mai des în China.
Eram de părere că AI va înlocui slujbe simple și repetitive, dar acum cred opusul: va înlocui mai multe joburi specializate, cum ar fi cele de medici, avocați, profesori sau analiști de bursă.
Pe de altă parte, sunt locuri de muncă greu de înlocuit cu soluții AI. Mi-am renovat casa recent și am avut nevoie de un electrician care să reconecteze prizele și becurile din living. Chiar nu văd cum AI ar putea să înlocuiască electricienii pe termen scurt.
Aceste idei îi aparțin unuia dintre cei mai importanți scriitori SF din lume, Liu Cixin, printre ai cărui fani se numără Barack Obama și Mark Zuckerberg. (sursa)
_____________________

Imagine de 立 重立 de la Pixabay

Adaugă comentariu