Închide

Ce vrei să cauți?

Cea mai nouă tehnologie elvețiană de mentenanță la DENT ESTET  

DENT ESTET
DENT ESTET

Cam 6 miliarde de bacterii din 700 de specii viețuiesc permanent, cu oarece variații, pe limba, dinții și gingiile fiecăruia dintre noi. Este un ecosistem microbian complex de care depinde nu numai sănătatea orală, ci și cea generală, vom vedea imediat cum.

O parte din miliardele acestea sunt bacterii patogene și formează adesea colonii masive pe dinți și gingii. Este ceea ce numim generic tartru dentar. Evident că o bună igienă diminuează semnificativ impactul respectivelor microorganisme, dar în timp se dovedește a nu fi de ajuns. Oricât de atenți și perseverenți am fi cu periajul, o parte din placa bacteriană nu poate fi îndepărtată. Ca să îți faci o idee, într-un milimetru de placă bacteriană zburdă, se înmulțesc și atacă dinții aproximativ două milioane de bacterii.
Astfel că este de la sine înțeles de ce trebuie să mergem la stomatolog, la un interval de 4-6 luni, la tratamente de întreținere, la detartraj.

Vestea bună e că tehnologia avansează rapid și în acest domeniu. Am avut ocazia să testez o astfel de terapie avansată, Guided Biofilm Therapy (GBT), la clinica DENT ESTET.
Guided Biofilm Therapy este o terapie elvețiană cu maximum de eficiență (periaj profesional, detartraj, remineralizare) în îndepărtarea profilactică a plăcii bacteriene.

Câteva dintre avantajele GBT, explicate de dr. Anamaria Ghiurcă (foto):

  • Confortul este mult mai mare. Nu mai e nevoie de gel anestezic folosit uneori în timpul detartrajului clasic. Nu simți nimic deranjant. GBT este o terapie foarte blândă și folosește apă încălzită pentru a evita disconfortul jetului de apă rece.
  • Medicul alege cele mai eficiente protocoale dintre cele opt pe care le are la dispoziție, în funcție de starea stomatologică a pacientului. Contează dacă ai coroane, implanturi sau aparate dentare, de pildă.
  • Vine cu o eficiență de 100%. Medicul folosește o substanță revelator care colorează placa bacteriană, astfel că vede precis unde trebuie să intervină.
  • Guided Biofilm Therapy folosește și tehnologia AirFlow care curăță în profunzime spațiile subgingivale, precum și limba și mucoasele purtătoare a unui număr mare de bacterii.
  • La finalul terapiei li se aplică dinților o protecție cu fluor, ca remineralizare.
  • După intervenție, medicul stabilește data următoarei ședințe de profilaxie în funcție de starea stomatologică a pacientului, cel mai adesea peste 6 luni.

Cum spuneam, o parte din bacteriile din cavitatea orală, cele patogene, odată depuse pe dinți și pe țesuturile de susținere (gingii) favorizează apariția cariilor dentare, a afecțiunilor parodontale (inflamarea gingiilor, chisturi, abcese) care duc în timp la pierderea dinților. Mai mult, în cazul unor infecții dentare, microbii și toxinele pot fi preluate în sânge și să îmbolnăvească diverse organe vitale.

Dacă te-am convins și vrei să-ți faci o programare (aici) pentru a beneficia de tehnologia Guided Biofilm Therapy (GBT), te poți bucura de o reducere de 10% dacă folosești codul voucher 10KAPRA.

Ca pacient DENT ESTET vei beneficia și de protocolul Smile SAFE (R) datorită căruia vei primi asistență și după finalizarea terapiei, astfel încât calitatea tratamentelor stomatologice să fie păstrată cât mai mult timp posibil.
_______________________
Acest text este scris la invitația DENT ESTET

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu