Închide

Ce vrei să cauți?

Puterea storytelling

photographers
photographers

Într-o dimineață, m-am dus să fotografiez o manifestație de protest în Queens – povestește studentul din imagine, personaj în Humans of New York, fotoblog creat în 2010 de Brandon Stanton. Lumea era furioasă. În fața mea s-a proptit un ins. Își agita pancarta și-mi striga Go homego home! Într-o clipă mi-a devenit clar: trebuie să am o acasă. Aici nu e acasă. Dar eu am o acasă. Din acea zi, mare parte din energia mea s-a consumat pe ideea de a înființa o bibliotecă la mine, în Ghana. Am început să discut cu librarii despre proiect. Unii mi-au oferit discount la achiziția de cărți. Au vorbit cu prieteni de-ai lor. Și apoi au început să vină donațiile.

artist photographer

Uneori au sosit sute de cărți. Alteori, mii de cărți. Am strâns 30.000 de volume. Vor alcătui cea mai mare bibliotecă axată pe fotografie din Africa. Volumele sunt acum în drum spre Ghana, într-un container maritim.
Humans of New York a adunat peste 20 de milioane de urmăritori în social media, dintre care 11,4 milioane doar pe Instagram. Dacă ești newyorkez și Brandon îți publică povestea, devii instantaneu o vedetă: fotografia ta adună 100-250.000 de like-uri și mii de oameni donează pentru proiectul sau cauza ta.
Puterea storytelling.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu