Închide

Ce vrei să cauți?

De ce recomand căștile auriculare wireless Jabra Elite 5, perfecte într-o lume zgomotoasă

Vin cu Hybrid ANC (Active Noise Cancellation) pentru convorbiri mai clare și muzică mai pură

casti auriculare
casti auriculare

Folosesc intens de un an căști Jabra, brand al grupului danez GN fondat la 1869, nu numai pentru că sună bine, ci și pentru că se potrivesc perfect urechilor mele – să spunem cu o formă mai specială 😊  – și nu-mi alunecă precum alte modele. Designerii Jabra au scanat mii de urechi până au reușit să stabilească o formă ideală și stabilă care să se potrivească cam oricui, lucru de remarcat, pentru că e frustrant să-ți cadă o cască în timp ce traversezi grăbit strada sau în tigaia încinsă, când faci o omletă.

Am primit zilele acestea la test noua ediție de căști auriculare True Wireless Jabra Elite 5, lansată la IFA Berlin. Le poți comanda la un preț foarte bun. Să vedem care sunt noutățile.

Hybrid ANC (Active Noise Cancellation) pentru convorbiri mai clare și muzică mai pură
Locuitorii orașelor aglomerate vor fi încântați. Pe lângă designul ergonomic, anularea zgomotului ambiental este realizată de Jabra Elite 5 printr-o  combinație între un microfon orientat spre exterior, pentru a capta zgomotul din jur, și un microfon orientat spre interior, pentru a filtra orice alt zgomot rămas. Astfel, Hybrid Active Noise Cancellation (ANC) de la Qualcomm QCC3050 asigură o anulare a zgomotului pe o gamă mai largă de frecvențe.
Este confortabilă opțiunea de a regla fin din aplicația mobilă Jabra+ nivelul de anulare a zgomotului pe ambele căști și separat, pe fiecare dintre ele.

anularea zgomotului ambiental

Mi-a plăcut cât de ușor intri și ieși pe modul ANC. Dacă cineva îți pune o întrebare sau vecinul de sus a terminat cu muzica la maximum, este de ajuns să apeși o dată pe casca stângă pentru a opri anularea activă a zgomotului ambiental. Aceasta este funcția HearThrough, care folosește microfoanele pentru a reda sunetele din jur în căști. Tot printr-o apăsare pe casca stângă activezi rapid ANC. Ce se întâmplă dacă apeși de două ori? Vedem mai departe.

Pentru apeluri
E important să ai niște căști foarte bune în aceste timpuri ale muncii remote și ale ședințelor video. Datorită tehnologiei cu 6 microfoane externe, te vei auzi clar și convingător, iar dacă ești în aer liber și bate vânt puternic, microfoanele interne te ajută pentru ca ceilalți să nu te perceapă ca fiind într-o situație dramatică.
De asemenea, dacă simți că ți-e comod, poți folosi o singură cască, de pildă pentru convorbiri lungi. E simplu, o pui pe cealaltă în cutia de încărcare.

Cum se aude muzica
Datorită difuzoarelor de 6 mm și a codecurilor SBC, AAC și Qualcomm aptX, primim un sunet excelent. Pretențioșii au posibilitatea reglării fine din aplicație:

muzica

Tot la acest capitol, Jabra a făcut echipă cu Spotify și ne oferă Spotify Tap Playback. Serviciul de muzică ca și trecerea la următoarea piesă sunt accesabile prin două apăsări pe casca stângă.

muzica

Conectivități generoase
Dacă ți-ai activat companion vocal, precum Google Assistant și Alexa, îl poți folosi și cu Jabra Elite 5 pentru confortul hands-free. De asemenea, căștile se pot conecta la două dispozitive simultan datorită Bluetooth Multipoint.

Evadare în natură. Sau zgomot alb?
O funcție care mie îmi este utilă: aceste căști te scapă de zgomotul din jur. Dacă trebuie să te concentrezi și ești înconjurat(ă) de gălăgie, alegi un sunet care te relaxează, de la zgomot alb la cântec de păsări în pădure, și te izolezi perfect.

casca auriculara

Jabra Elite 5 sunt suficient de inteligente încât să simtă dacă le folosești sau nu:

casca auriculara

În Danemarca, patria Jabra Elite, se spune că nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. Căștile acestea sunt clasificate IP55 în ceea ce privește rezistența la praf și apă, așa că dacă te prinde ploaia cu ele în urechi, nu vor fi probleme.
Durata de funcționare între două încărcări este confortabilă, de până la 7 ore de redare cu ANC activat și până la 28 de ore cu cutia de încărcare wireless.
Un clip de prezentare:

Alte detalii, preț și formular de comandă, aici.

Concluzia: Căștile auriculare wireless Jabra Elite 5 sunt utile pe tot parcursul zilei, fie că lucrezi, fie că te relaxezi cu muzică și filme sau vorbești la telefon. Te ajută să te simți confortabil datorită anulării eficiente a zgomotului ambiental. Sunt discrete, nu îți atârnă din urechi, și stau sigur la locul lor. Iar la câte oferă, prețul mi se pare excelent. Recomand.

Adaugă comentariu