Închide

Ce vrei să cauți?

Ajutor de la Apple AirTag pentru unii bunici

Un dispozitiv simplu și convenabil ca preț poate ajuta la localizarea persoanelor rătăcite

Brelocul AirTag a fost creat de Apple pentru a ne găsi lucrurile rătăcite de care l-ai atașat, gen portofelul sau cheile. Are avantajul că nu e foarte scump.
Unii mai practici îl folosesc acum pentru a localiza membrii de familie atinși de demență.

Multe aplicații de urmărire a pacienților cu Alzheimer funcționează doar dacă aceștia au telefoanele la ei. Persoanele cu demență uită de obicei telefoanele când pleacă de acasă, dar au tendința de a lua mereu cu ele cheile și portofelele, ceea ce ușurează funcționarea AirTags.
Doamna Hirschboeck, profesor la Universitatea din Minnesota, are probleme cu soțul ei, Paul, atins de demență. Un asistent social i-a sugerat niște pantofi cu GPS, concepuți pentru persoanele suferinde, pentru a urmări deplasările soțului ei, dar aceștia costă peste 300 de dolari perechea, plus abonamentul lunar de funcționare. Ar fi o loterie, pentru că Paul nu poartă întotdeauna aceiași pantofi, spune soția, dar mereu își pune cheile și portofelul (de care poate fi atașat brelocul AitTag) în buzunar când iese în oraș.
Datorită AirTag, doamna Hirschboeck nu mai trebuie să se plimbe cu mașina prin cartier în căutarea soțului. Acum, ea verifică aplicația Find My de pe iPhone-ul ei.
„Chiar dacă nu-l localizez chiar în timp real, spune ea, știu încotro a luat-o cu câteva minute în urmă”. (wsj.com)

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu