Închide

Ce vrei să cauți?

CIA investește în reînvierea unor animale dispărute

După IT și armament, Central Intelligence Agency se interesează acum de biotehnologie

reinviere mamuti
reinviere mamuti

Probabil că îți mai aduci aminte de știrile despre compania de biotehnologie Colossal Biosciences, cu sediul în Dallas, care și-a propus să reînvie mamutul lânos cu care să repopuleze tundra.

CIA biotehnologie

Fondatorii George Church și Ben Lamm (foto) au adunat deja o listă impresionantă de finanțatori și investitori importanți, printre care Peter Thiel, Tony Robbins, Paris Hilton, Winklevoss Capital.
Mai nou, printre investitori apare și Central Intelligence Agency (CIA), prin intermediul companiei In-Q-Tel.
In-Q-Tel este înregistrată ca firmă de capital de risc non-profit finanțată de CIA. Finanțează startup-uri tehnologice cu potențial de a proteja securitatea națională. Pe lângă faptul că se ocupă de mult timp de IT și de armament, unitatea CIA a manifestat în ultima vreme un interes sporit pentru biotehnologie și în special pentru secvențierea ADN-ului.

Potrivit postării de pe blogul In-Q-Tel, adoptarea acestei tehnologii va permite agențiilor guvernamentale americane să citească, să scrie și să editeze materialul genetic și, ceea ce este important, să influențeze fenomenele biologice globale care au un impact asupra „competiției între națiuni”, permițând în același timp Statelor Unite „să contribuie la stabilirea standardelor etice” pentru utilizarea acesteia. (Civilization #188)

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu