Închide

Ce vrei să cauți?

Soluția verde ENGIE prin care RADOX își reduce emisii echivalente cu 132 de tone de dioxid de carbon anual

Există o legătură între confortul casei sau biroului tău și energia solară?
Un proiect de energie verde realizat în urma parteneriatului dintre ENGIE și RADOX demonstrează că da.
RADOX, companie prezentă în 45 de țări, are o experiență de 30 de ani în distribuția sistemelor de încălzire și climatizare (HVAC), cu destinații rezidențial, comercial și industrial, și produce, de asemenea, calorifere decorative.
RADOX operează în România cea mai performantă stație de cromare din Europa Centrală și de Est, complet automatizată și ecologică.
O astfel de stație consumă, evident, o cantitate importantă de energie, iar compania a selectat ENGIE pentru implementarea unor soluții inovatoare, regenerabile şi sustenabile ȋn fabricile companiei.
Astfel, ENGIE a propus și realizat o soluție de tranziție către surse de energie solară cu un impact neutru asupra mediului înconjurător şi de reducere a costurilor cu energia.

Concret, ENGIE a instalat o centrală fotovoltaică performantă cu următoarele caracteristici:
Putere: 395 kWp
Număr de panouri solare: 724
Suprafața: 2.391 mp
Producția de electricitate: 442 MWh/an

Beneficii pentru RADOX:
Fabrica din Bucureşti a companiei își reduce emisiile dăunătoare mediului cu peste 132 de tone dioxid de carbon în echivalent anual. Cum componenta Environmental, Social, Governance (ESG) devine din ce în ce mai importantă în reputația unei companii, RADOX punctează semnificativ la acest capitol.

RADOX consumă, totodată, cu 29% mai puțină energie electrică din rețele publice și și-a redus astfel costurile energetice

De ce a fost selectată ENGIE
„Au fost mai mulți potențiali parteneri luați în calcul, dar ENGIE a câștigat puncte la absolut toate categoriile, respectiv la expertiza în implementarea acestor soluții verzi, relație interumană, consultanță tehnică și umană.
De la început și până la finalizarea cu succes a proiectului, participarea, implicarea, atât tehnică, cât și umană, a echipei ENGIE a fost 100% și, fără consultanța de care am beneficiat pas cu pas, nu știm cum am fi putut trece peste toate obstacolele întâlnite” – explică un oficial RADOX.

La rândul lor, reprezentanții ENGIE subliniază: „Scăderea costurilor cu energia electrică şi reducerea amprentei de carbon sunt două dintre beneficiile majore ale instalării unui sistem fotovoltaic. Prin captarea energiei solare, afacerile pot deveni parțial sau total autonome din punct de vedere energetic, ȋn funcţie de puterea instalată a sistemului fotovoltaic, contribuind semnificativ la reducerea amprentei de carbon. Această acţiune nu numai că îmbunătățește imaginea companiei, dar și demonstrează angajamentul ferm față de practici sustenabile și responsabilitate socială”.

Experții ENGIE sunt gata să îți răspundă la întrebări și să îți ofere consultanță pentru soluţii complete și personalizate de panouri fotovoltaice pentru afacerea ta. Contact, aici.

Adaugă comentariu