Închide

Ce vrei să cauți?

Probabil cel mai fotografiat loc din lume

keukenhof

Adusi la Viena, pe la anii 1554, de catre ambasadorul Austriei in Imperiul Otoman, cei cativa bulbi ai unei flori nemaivazute – laleaua – aveau sa creeze mai tarziu, in februarie 1637, cea mai mare criza economica de tip bubble din Olanda.
Pretiosii bulbi erau tranzactionati pe bursa, unele soiuri atinsesera preturi astronomice (un burghez instarit oferise o casa pentru o singura „ceapa” rara), astfel ca pana la prabusirea pietei laleleor si pierderea unor averi imense nu a fost decat un pas.
Cam ca in cazul dotcom bubble din 1995-2000.

Au trecut multe secole de la marea criza din secolul XVII, iar astazi Olanda spune ca detine cea mai frumoasa gradina si cel mai fotografiat loc din lume: Keukenhof.
Este singura gradina deschisa doar doua luni pe an (22 martie-20 mai). Furnizorii Casei Regale planteaza in fiecare an 4,5 milioane de bulbi din 100 de varietati de lalele.
Keukenhof are 2500 de arbori, 15 km de alei si gazduieste cea mai mare colectie de sculpturi a Olandei.

keukenhof holland

KLM va invita anul acesta 10 fani din Romania ai paginii sale de Facebook sa viziteze Keukenhof.
In acest scop, KLM a lansat o aplicatie speciala.

Ce trebuie sa faci pentru a avea sansa sa castigi unul dintre cele 5 pachete turistice pentru doua persoane: sa creezi o lalea-origami virtuala si sa o trimiti impreuna cu invitatia unei persoane dragi.
Lalelele-origami pot fi create in cinci variante de culori, accesand aplicatia KLM Facebook.
Concursul se desfasoara in perioada 11 aprilie – 3 mai, castigatorii (prin tragere la sorti) urmand a fi anuntati pe 4 mai. Calatoria se va efectua in perioada 12-13 mai.
Veel success, cum ar spune olandezii 🙂

Cu ocazia High Impact Friends Amsterdam 2012 voi da si eu o fuga pe la Keukehhof. Promit sa revin cu ceva poze Zâmbet

Adaugă comentariu