nu am ce face, tot despre porcarii voi scrie. pentru ca tara asta e plina de porcarii, de lucruri facute pe jumatate, de mantuiala, de tampiti, de absurd maxim.

incercati sa vizualizati: un colonel in armata romana, in uniforma de gala (fara stilet insa, pentru ca ar fi disparut in 10 minute), aranjat perfect, dar purtand peste burta o perna legata zdravan cu un cearceaf.

ei, bine, imaginea asta e absolut reala. sa o explicitam!

batranelul unchi s-a stins. am cautat o firma de pompe funebre decenta si am gasit-o. sicriu lacuit in negru, masina mortuara Mercedes, angajati amabili, preturi de bun-simt. rog sa fiu iertat pentru detaliile macabre care vor continua, dar merita povestit…

bun, aranjez sa vina masina sa-l ia din apartamentul de bloc comunist in care a locuit 30 de ani. bloc decent altfel, care are chiar si lift de mobila, suficient de mare sa incapa si un sifonier (acest amanunt are importanta in toata intamplarea). rog firma sa trimita si doi oameni, neavand cine sa care sicriul (eram doar eu si matusa).

vine masina si din ea coboara “oamenii”. doi tiganosi cu burti imense, amandoi beti, iar unul abia se ma tinea de picioare. priceputi de altfel: au masurat din priviri holul apartamentului, holul blocului si au ordonat: dati-mi o perna si un cearceaf! eu am crezut ca e vreun ritual de pomana. nici vorba.au asezat perna pe burta cadavrului imbracat in uniforma de gala si au legat cearceaful peste perna si sicriu, intr-un gen de balot. am crezut ca visez… apoi am inteles: sicriul trebuia ridicat aproape vertical pentru a fi strecurat prin meschinele holuri ale blocului construit sub indrumarea tovarasilor comunisti. Daca nu exista liftul de mobila, probabil ca nu aveam de ales si trebuia sa-l pendulam pe unchiul infinit pana l-am fi coborat cele 8 etaje.

maine, batranelul va fi ingropat. ma rog ca racla construita pe vremea comunistilor sa fie suficient de lunga pentru a incapea sicriul. o comedie e de ajuns pentru bietul om!

Dumnezeu sa te ierte, Petre!

PS: si ultima picatura de absurd: am zis “multumesc”, oriunde am rezolvat cate o problema legata de inmormantare. In 80% din cazuri mi s-a raspuns “cu placere!”…

3 Comments

  1. Condoleante! Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

  2. Condoleante Victor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close