aseara am trecut prin pivnitele muzeului literaturii romane din bulevardul dacia unde avea loc un recital de poezie. am ajuns dupa ce incepuse.
am intrat cu mare grija. nu rostea nimeni nicio vorba, era semiintuneric, se auzea muzica lui mircea tiberian. pe un ecran curgeau imagini. nu mi se intampla prea des sa traiesc stari de fascinatie, dar animatiile video care se derulau intre recitari m-au captivat. am intrebat la final cine a facut "chestiile" acestea si a venit o tanara timida. se numeste ioana ionescu. s-a declarat total atehnica, nu a auzit de adobe, nu stie prea multe despre calculatoare.
deseneaza de mica, a lucrat o vreme la un ziar si la o televiziune din ploiesti. la ziar a fost obligata sa faca si poze ca sa ilustreze articolele scrise ca reporter, la "televiziune" a prins ceva montaj de imagine.
am intrebat-o cu ce a facut filmele proiectate la muzeu. mi-a raspuns senina: cu windows movie maker. am ramas cu gura cascata. movie maker e o aplicatie pentru amatori, am folosit-o adesea pentru filmuletele puse pe youtube si trilulilu, dar nu mi-am inchipuit ca poate avea atatea capabilitati.
"stiti ce simplu de inteles sunt efectele din movie maker?" – m-a intrebat.
in fine, ma gandesc cam ce ar putea sa realizeze Ioana daca ar avea in computer si ar invata niste aplicatii gen adobe.
iata o animatie proiectata aseara  la muzeu (sunetul este execrabil din pacate fata de cum se auzea acolo). sugestie: dati full screen

4 Comments

  1. In mana potrivita orice instrument – cat de simplu ar fi el – poate naste ceva frumos. Unul dintre cele mai bune exemple in acets sens este drawball

  2. Citindu-ti articolul imi ziceam “Hai să văd, ce poate să facă fata asta aşa minunat” şi trebuie să recunosc că am rămas uimit. Am lucrat şi eu cu Movie Maker ca să-mi pun diferite poze pe blog fără să mai ocup spaţiu, dar ce a făcut ioana ionescu e chiar mişto. Desene tari, fundal muzical bun şi efecte bine folosite. felicitările mele.

  3. faine comentarii, de-acord perfect cu ambele. filmul: captivant

  4. iar eu recunosc ca nu am folosit utilitaru’, dar o sa-l folosesc, macar din curiozitate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close