primul telefon mobil din lume- MOTOROLA-DYNATAC__N

..prima oara am vorbit la telefonul mobil prin 1994. Telemobil se numea parca operatorul (mai tarziu s-a transformat in zapp). am avut atunci placuta impresie ca joc intr-un film americanesc. eu, intr-o masina pe la podul baneasa, vorbind la telefonul mobil, in vremurile in care era inca dificil si sa iti montezi si un banal telefon fix.

apoi am folosit, prin ’97-’98, pager-ul. il purtai prins de curea, vibra cand primeai mesaje (scrise, asemenea sms-urilor) si, daca mai tin bine minte, pentru a transmite la randul tau un text, trebuia sa suni la o operatoare si sa-l dictezi.

din 1999 am avut in sfarsit telefonul meu. un ericsson, cu incarcatorul cat o caramida si cu antena iesind din carcasa. l-am folosit inclusiv ca arma de autoaparare: ma intorceam odata pe la miezul noptii acasa si in parculetul din fata blocului am fost inconjurat de o haita de maidanezi. l-am tintit pe cel mai nervos cu telefonul in cap si am scapat necapsat. bineinteles ca aparatul, la cat de robust era, a functionat fara probleme si dupa aceea.

mi-am adus aminte de toate acestea plimbandu-ma prin Muzeul GSM. sunteti si voi invitati sa ” donati” obiecte. e simplu: cauti prin casa un telefon vechi, ii faci o poza si o incarci pe site. premiul este un HTC Touch Diamond.

2 Comments

  1. hahaha! ala din mana ti-e primul telefon? 🙂

  2. pager merge? :)am unul motorola de prin 90 si ceva, l-am primit anul trecut pt. muzeul meu personal 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close