Închide

Ce vrei să cauți?

idei mai mult sau mai putin cretze la web-club christmas edition

web-club, o institutie creata de evensys-ul lui cristian manafu, este, cred, cea mai reusita comunitate a oamenilor din online. la fiecare reuniune lunara ai ocazia sa intalnesti o lume interesanta, de la monstri sacri ai internetului, precum fusu sau orlando, pana la directori de agentii interactive precum calin rotarus, alex visa sau marius deak. de la bloggeri celebri, precum zoso sau bobby voicu, pana la unii timizi care se afla abia la vremea experimentului.
Lista participantilor de-a lungul vremii este extrem de lunga, asa ca m-am limitat la cateva exemple care mi-au venit rapid in minte.
cel mai mare castig al acestor reuniuni il reprezinta networking-ul de dupa prezentari, cand se planuiesc colaborari, se face schimb de informatii, se discuta ultimele evenimente.

in seara asta a avut loc ultima editie din 2008, mai relaxata, dupa un concept potrivit unei petreceri de craciun. au fost selectati 10 oameni din online care au avut libertatea totala sa prezinte idei originale despre internet, cu conditia sa fie cat mai funny.

– primul a fost  vlad bogos. a povestit cum odata, la schimbarea orei, era cam nauc: telefonul indica ora 3, computerul, ora 4. nestiind cat e cu adevarat ceasul a cautat pe google si a ramas surprins sa vada cate rezultate returneaza aceasta intrebarea “cat e ora in romania”? devine google dumnezeul nostru?- s-a intrebat vlad. nu a dat un raspuns, dar a reamintit de existenta churchofgoogle.org  🙂

– a urmat constantin codreanu (un blogger prolific, manafu a numarat 27 de posturi scrise in doua zile :), care a prezentat o idee mai veche de-a sa: PBR, aka partidul bloggerilor. lista conducatorilor pe care ii va furniza romaniei acest partid o gasiti aici

– daniel enache s-a prezentat mai sobru (inclusiv cu un power point), asa cum ii sta bine unui investitor serios in online. dintre idei: in 10-15 ani lumea virtuala va fi dificil de distins de lumea reala. din zona SF: comunitati/state gestionate in timp real pe baza solutiilor date de internet. se va manifesta social hacking-ul: ”reteaua” va influenta/coordona in mod direct viata personala a fiecaruia.

– liviu oros a propus un roman colaborativ scris pe net  a carui actiune sa se desfasoare evident tot in  lumea online-ului romanesc. “ adica o telenovela cu subiect online?” – a intrebat un rautacios din sala 🙂

cori gramescu a prezentat prima sala si prima comunitate destinate fitness-ul adaptat special pentru doamne

– gabriel udrescu, venit de la craiova si satul de hi5, unde “intalnesti numai emo”, a propus un hi5 ai ideilor creative. adica o retea sociala care sa conecteze initiativele in online cu finantatorii si antreprenorii.

– mihai-irinel popescu a vorbit despre “cyber animalul ”care se dezvolta in noi: petrecem atat timp online, cream mai multe pe online decat in lumea materiala si cu toate acestea toti murim. ce se intampla cu ceea ce ai creat online cand mori? – s-a intrebat el patetic.

sandra ghitescu a venit cu ideea unui spatiu online – playground- care sa ne permita sa ne “jucam” cu creativitatea noastra si in care sa ne redescoperim spiritul ludic pierdut odata cu maturizarea.
 
au mai fost idei interesante, precum amplasarea unor cutii RSS stradale sau niste site-uri colective de genul scarbit.ro ori politiwiki.ro (in care sa fie injurati si/sau dati in gat politicienii), dar taman in timpul acestor prezentari a trebuit sa socializez 🙂 si  nu sunt sigur ca am inteles bine.
catalin si catalin, ma ajutati un pic? un guest post, please!
evenimentul a fost sponsorizat de Orange Romania. alte intalniri web-club au fost sprijinite de Microsoft si Romtelecom.
web-club christmas edition a fost transmis live de radio lynx

OFF TOPIC DAR IMPORTANT: doua proiecte online in preajma craciunului
cinevazambeste.ro
o masina scoasa la licitatie in beneficiul copiilor mai putini fericiti
poate merita sa ne oprim un pic din petreceri/alergatura si sa ne gandim si la altii. ce spuneti?

Articole populare Ultima luna

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. Imi pare rau ca n-am apucat sa socializez si eu cu dumneavostra. O sa detaliez pe blog ideile, inca mai au nevoie de putina cizelare. Dar sunt foarte fericit ca am reusit sa transmit mesajul, desi am fost extrem de scurt in prezentare. Pot conta pe o mica promovare la lansarea paginilor ? 🙂

 2. Ideea mea a fost despre primul blog offline din Romania 🙂 . Practic se transforma tot ce inseamna un blog online : posturile ajung flyere, pe fata flyerului exista un post al zilei, langa el niste bannere pentru reclama, pe verso vor fi „recomandari ale zilei” pentru orice – teatru, muzica, life, bune maniere. Pentru a fi distribuite apar si RSStradale amplasate in zone cu traic pietonal intens. Cam aceasta este ideea in mare, o sa postez si mai tarziu pe blog un video. O zi frumoasa si multumesc!

 3. CTI97: „cu dumneavostra”?!:)sigur ca poti conta pe promovare daca proiectul iese bine.
  Mihai-Irinel – multumim pentru precizare
  Catalinticheru: idee interesanta!

 4. #4 Comentariu nou

  Termenul este de social cyborg, dupa cum a fost definit de Kevin Lim http://theory.isthereason.com/.

  Cat despre patos, sau patetism, a fost unul cat se poate de natural 🙂 Scopul era sa distram audienta.

Adaugă comentariu