Dupa Expotek (organizatoarea CERF), Microsoft este a doua companie din Romania care organizeaza in acest an intalniri cu bloggerii.
Scopul conferintei de ieri: prezentarea noii editii Windows Live – suita de servicii online gratuite.

Pana acum, eu am folosit doar Windows Live Writer ( excelenta platforma de administrare continut pentru bloguri) si ocazional Windows Live Photo Gallery.

Posibilitatile pe care Windows Live 3 ni le ofera sunt mult mai multe. Timp de cateva zile, voi posta filmulete in care Tudor Galos (el insusi blogger) de la Microsoft Romania, va prezenta cum putem folosi Windows Live.

Pentru astazi am ales episodul cu Live Maps, in fapt reproducerea 3D a unor orase importante din lume, printre care si Bucurestiul. Am testat acest serviciu si am identificat imediat  blocul in care  locuiesc, inclusiv fereastra de la dormitor 🙂

Eduard a dat primul vestea lansarii Bucurestiului virtual.

A doua aplicatie pe care o prezinta astazi Tudor Galos este Photosynth, in fapt un soft complex care construieste peisaje 3D pe baza fotografiilor obisnuite in 2 dimensiuni. Isi asteapta randul la teste.

Scuze pentru imaginea tremurata, am folosit acelasi LG Renoir cu camera de 8 MP pentru care nu s-a inventat inca un stativ 🙂 Si nu uitati, selectati “watch in high quality”.

 

Dintre bloggerii care au raspuns prezent la invitatia Microsoft au mai scris:
arhi, subiectiv, visurat. Daca mai sunt si altii, please, lasati link la comentarii.  

6 Comments

  1. si cand va aparea o versiune integrata cu GPS-ul pentru smartphone-urile cu Windows Mobile? :O)

  2. ma refeream la Live Maps…care este super tare, parerea mea

  3. Bogdan: o intrebare buna, pe care bloggerii prezenti au ratat-o

  4. nu de alta, dar toti producatorii promoveaza google maps chiar si pe platformele cu Windows Mobile iar pe Romania aceste harti sunt doar niste poze inutile…

  5. @Bogdan: http://livesearchmobile.com/windows_mobile.htm . Încă nu e pt Europa dpdv căutări, dar hărțile pt RO sunt corecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close