Microsoft Romania va avea in anul fiscal 2010, care incepe pe 4 iulie, cel mai mare buget de marketing din istoria sa, consecinta mai ales a lansarii in toamna a Windows 7.
Daca 2009 a fost „cel mai dificil an” din istoria companiei, ce se va intampla in 2010? Microsoft mizeaza pe retail, pe revenirea vanzarilor de computere, dar se abtine sa faca prognoze.
Compania si-a deschis oficial inca un punct de lucru in Banat, zilele acestea fiind semnate actele de angajare a celor 30 de oameni de la Ciao, website de comparare a preturilor si sistem online de marketing research, operate de Microsoft in urma achizitiei de anul trecut ( cu 486 mil. $) a companiei americane Greenfield. 
Microsoft  a lansat ieri si programul de donatii IT pentru organizatiile non-profit din Romania.
Acestea au fost cateva dintre ideile intalnirii informale de ieri cu conducerea Microsoft Romania, prilejuita de incheierea anului fiscal 2009.
In continuare gasiti si alte informatii, oarecum telegrafice. Declaratiile dintre ghilimele apartin directorului executiv Microsoft Romania, Calin Tatomir:

Calin Tatomir Microsoft

Microsoft Romania va incheia vineri, 3 iulie, anul fiscal 2009 cu o scadere a afacerilor de 10-15% fata de anul anterior.
Cauza: prabusirea retail-ului de computere, adoptarea cu intarziere a bugetului de stat care a inghetat investitiile IT&C.
Zona de solutii pentru business a mers mai bine.
„ Nicio companie din Romania sau din lume nu si-a indeplinit matematic bugetul de cand a inceput criza. Noi am avut un vis: crestere de 1%. Am lucrat si sambata si duminica, dar nu s-a indeplinit. Oricum, Microsoft Romania a fost destul de performanta fata de alte regiuni”.

Schimbare de marketing in 2009: „ Ne-am intrebat ce putem face diferit, fata de ceea ce am facut pana atunci. Asa am initiat live meeting-uri online, la care au fost invitati toti cei 3.000 de parteneri din tara, chiar daca unii sunt firme cu cativa angajati.

Ce ne asteapta in 2010: „ Nu cred intr-o imbunatatire foarte mare a mediului economic in Romania. Cred insa intr-o revenire a retail-ului IT&C, care nu are cum sa se duca mai jos.
As vrea ca afacerile Microsoft Romania sa urce in viitorul an fiscal, dar nu doresc sa avansez cifre. Avem avantajul ca acum stim sa dimensionam mai bine criza, fata de anul fiscal 2009 cand am fost ca un vapor care navigheaza cu viteza in ceata”.

Windows 7 va fi lansat pe piata locala la sfarsitul lui octombrie- inceputul lui noiembrie si va veni direct in varianta in limba romana. Mai multe detalii (pret etc) gasiti la Tudor.

Tot ieri, Microsoft a lansat programul national de donatii software pentru organizatii non-profit. Programul Techsoup Romania, derulat in parteneriat cu Fundatia Comunitara Odorheiul Secuiesc, ofera organizatiilor caritabile donatii IT ( produse Microsoft si, eventual, ale altor producatori). Un exemplu: Fundatia Amoba care, pe baza tehnologiei donate, va construi o retea de comunicatii. Cine e interesat, e binevenit la Microsoft Romania pentru mai multe informatii.

1 Comment

  1. Nu cred ca Romania va deveni curand o tara care sa invinga criza in care ne aflam , putem reusi doar daca marile companii cum e si Microsoft fac actiuni de acest gen….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close