Romania se afla printre cele mai „harnice” tari in lume la descarcari Windows 7 varianta public beta, peste 100.000 de computere autohtone ruland in teste noul sistem de operare al Microsoft – a anuntat ieri seara Tudor Galos, Windows Business Group Lead Microsoft Romania.
Lansarea mondiala a Windows 7 a avut loc ieri dupa-amiaza, iar Microsoft a ales reuniunea pe octombrie a Webclub-ul initiat de Cristian Manafu pentru a marca momentul si in Romania.
Campania de lansare in Romania a Windows 7 va fi un mix de online-radio-evenimente offline si va fi sustinuta de Romtelecom ca partener principal (buna pozitionare pentru un operator care mizeaza pe internet) plus Asus, eMAG.ro, Fujitsu, Lenovo si Maguay.Din 30 octombrie, pe site-ul www.7recorduri.ro (banuiesc ca asa se scrie 🙂 se va desfasura o ”saptamana a recordurilor” fiecare zi fiind dedicata unei facilitati din zona entartainment a Windows 7 (jocuri, foto, friends. muzica).
Pe acest site veti vedea transmisii live sustinute de ProFM (George Vintila), dintr-un studio special amenajat la MTV. Pe 31 octombrie va fi disponibila versiunea in limba romana, pe 5 noimebrie va avea loc lansarea oficiala pentru mediul de business, iar punctul culminant este pe 6 noiembrie, la Sala Polivalenta cu un concert Gorrilaz Sound System, Underworld si Dubfire – a spus Bogdan Tataru, marketing communications manager.
Dupa ce ne-am pus la punct cu Windows7, in partea a doua a Webclub-ului, si-au marturisit visele cei cativa antreprenori romani care au lansat proiecte online cu target mondial, adica George Lemnaru, Vladimir Oane, Emi Gal si Bobby Voicu. Moderator: Vlad Stan.
Punctez cate ceva din discutie (evident, anumite nuante se pierd din cauza sintetizarii):
1) De ce ati pornit proiecte internationale?
Bobby Voicu: Vreau sa fac mai multi bani cu mai putina munca.
Vladimir Oane: Simteam un gen de invidie cand citeam techcrunch si mashable si la noi inca se discuta cine are cel mai tare blog.
Emi Gal: In Romania, se face doar blogging si publishing. La fel ca in cazul lui Vladimir, a fost ambitia de demonstra ca si noi putem face proiecte internationale
George Lemnaru: Daca reusesti, ai o piata imensa, iar posibilitatea de a castiga este mult mai mare. Iar asta poate sa ajute si piata noastra.
2) Cat sperati sa valoreze proiectul vostru, la maturizare, cand il veti vinde?
George Lemnaru: 50 mil. euro.
Vladimir Oane si Emi Gal: Scopul este sa vinzi la 50-100 mil. euro.
Bobby Voicu: 200 mil. euro in 3 ani.
Alte idei:
– s-a reamintit ca din 10 start-up-uri online, in general doar unul reuseste. Cristi Parvan a punctat ca aceasta e o medie, pentru ca statistic nu e obligatoriu ca printre 10 proiecte online luate aleatoriu sa existe neaparat unul viabil.
– Vladimir Oane: 90% dintre start-up-urile de succes in lume au pornit in zona San Francisco. Locatia unde deschizi start-up-ul e foarte importanta
– Vladimir Oane: investitorii nu ne preseaza sa ajungem la break-even, accepta sa mergem o vreme pe pierderi, cu conditia ca dupa un termen compania sa ajunga la valoarea de piata dorita. Daca nu, investitorul inchide afacerea; eu am pierdut 2-3 ani, el cateva milioane.
La final au fost prezentate alte cateva proiecte gandite cu extindere internationala. Dar despre acestea vom mai vorbi.