Închide

Ce vrei să cauți?

LG lanseaza primul televizor 3D. Ce facem insa cu continutul?

LG 3D TV SET Astazi de dimineata, Media Galaxy a pus in vanzare primul televizor LCD Full HD 3D in Romania, la un pret de aproximativ 2000 de euro.

Modelul LG  LD920 are o diagonala de 47 de inci, iar imaginea 3D este generata de doua procesoare si de un filtru polarizant, aplicat pe ecran.
Altfel, arata ca un televizor HD obisnuit si in lipsa continutului 3D poate functiona ca orice LCD.
Ce-mi place la televizoarele LG e ca vin cu intrare standard USB 2.0 si stiu sa redea de pe stick-uri sau hard-uri externe jpg, MP3, DivX.

In tandem cu televizorul a fost pus in vanzare si un player Blu-ray 3D (model BX580) la un pret de 300 de euro. Se conecteaza wireless la Internet (excelent pentru Youtube), poate fi integrat in reteaua IT din casa, are conexiune USB. Reda si DVD-urile obisnuite.

Pe televizor, imaginile 3D sunt net superioare celor de la cinematografele 3D. Asta e prima mea impresie, bazata pe  filmuletele de promovare vazute astazi. E drept ca am experienta limitata la un singur film 3D vazut la cinema, Avatar.

altex 3d 019

Avem televizoare 3D, dar ce vedem pe ele?

Problema televizoarele 3D este ca deocamdata nu gasim in magazinele romanesti niciun fel de continut 3D (filme, jocuri etc). Cel putin asta e situatia in reteaua Altex. (Cel mai usor este sa te pui fara riscuri in pielea altora, dar daca lucram la Dan Ostahie si as fi raspuns de lansarea de astazi as fi adus cu sacosa din SUA ceva titluri 3D daca tot am televizoare si playere  in magazin.
”Asteptam un semnal de la operatorii de cablu, pentru ca in Europa televiziunile au inceput sa transmita emisiuni in 3D (fotbal in Marea Britanie)” – spune Sorin Spinu, senior manager LG.
Cu timpul ar putea sa apara  pe piata autohtona si discuri Blu-ray 3D. Pana atunci o solutie poate fi Amazon; la o cautare rapida mi-au aparut cateva titluri de filme 3D, cu preturi de 11-20 lire sterline.

Avalansa de lansari 3D saptamana viitoare

Dupa ce LG a spart gheata, saptamana viitoare si ceilalti producatori de electronice vor prezenta/aduce in magazine produse similare.
Panasonic – anunta marti ce are de gand
Sony – “pregateste ceva” tot saptamana viitoare
Samsung – a emis un comunicat exact in timpul conferintei de presa LG prin care anunta ca in cateva zile lanseaza televizoare 3D capabile sa faca conversia emisiunilor televizate din 2D in 3D. Sa vedem cum vine treaba asta.
Despre lansarea sistemului 3D LG a mai scris Dan Dragomir.
O analiza despre momentul 3D TV in Romania, aici.

Articole populare Ultima luna

12 comentarii Adaugă comentariu

 1. pur marketing. tehnologia actuala 3D sfideaza regulile geometriei 3D, perspectiva, realismul. nu stiu cat timp va mai fi inghita aceasta gogoasa-surogat 3D.

 2. #2 Comentariu nou

  din câte știu eu, conversia 2D to 3D se face prin stereoscopie sau un procedeu similar. adică se ia imaginea originală și se adaptează astfel încât să vezi cu ochiul liber ceva dungi în plus și cu ochelarii să vezi forma tridimensională. am citit undeva treaba asta, dar nu știu acum exact unde.

 3. televizoarele astea vor fi achizionate de baieti cu bani pentru a manca floricele si ragai bere la „TV 3D”. intrebarea „ce vedem pe ele ” conteaza mai putin spre deloc. un sondaj despre cati ar cumpara un astfel de tv lamureste treaba

 4. nu te inseli asupra procedeului. in curand marile productii de cinema vor fi convertite in 3D ex. Titanic

 5. exact. publicitate la nivel inalt. ” primul tv 3D din Romania a fost lansat astazi” LG.. bla bla. pot sa stea si-n cap SONY ruleaza

 6. #6 Comentariu nou

  da, mi-aduc aminte că unde am citit am citit și ceva legat de Titanic în 3D.

 7. #7 Comentariu nou

  Marius-Cristian: este foarte-foarte posibil ca in 3 ani televizoarele 3D sa fie atat de banale precum cele HD de astazi.

 8. Da..maine are lansarea si Sony 🙂

 9. #9 Comentariu nou

  … mergem, mergem 🙂

 10. Am vrut sa imi cumpar si eu Tv-ul, dar pretul e mult prea mare acum

 11. Ceea ce nu inteleg eu de ce LG care au niste oferte imbatabile la Plasma pe partea de 3D nu au mare lucru ( cel putin nu la noi).
  Pentru ca practic la o plasma diferenta intre un 3D si unul normal este aproximativ un chip.

  Oricum content 3D a inceput sa apara. si gasesti pe net filme destule. Problema este ca pretul este inca mare . Speram de la LG ceva mai accesibil asa cum ne-au obisnuit la PLasma si LCD fara 3D. trebuie sa traga cineva preturile in jos. nu ?

Adaugă comentariu