Descarci filme (mai precis, le inchiriezi online), inregistrezi emisiuni TV (chiar mai multe deodata), vezi de la inceput programe TV pe care le-ai prins prea tarziu, cumperi jocuri video. Cam asta promite Romtelecom prin noul serviciu de televiziune prin Internet, Dolce Interactiv.
Sa privim mai intai un filmulet, in care Yorgos Ioannidis, directorul companiei, explica foarte pe scurt cateva avantaje ale televiziunii pe suport Internet ( IPTV):

Am vazut in ultimii ani, la marile targuri IT & C, demonstratii cu IPTV. Noua tehnologie are niste posibilitati uriase ( de pilda, daca te uiti la un meci, poti chat-ui cu prietenii despre acesta pe ecranul televizorului).
Insa, toti marii producatori imi spuneau ca IPTV s-a oprit la granita Romaniei cu Ungaria si ca nu stiu cand vor ajunge si la noi. ( Exista niste experimente ale Ines, dar acestea sunt limitate la zona de nord a Bucurestiului, daca am inteles bine).

De astazi, abonatii Romtelecom la Internet Broadband din Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara, Galati, Piatra Neamt, Cluj Napoca, Craiova, Sibiu, Brasov, Bacau, Ploiesti, Braila pot cere echipamentul necesar ( un receptor cu hard disk) pentru a trece la IPTV Dolce Interactiv. Pret: 100 de euro (fara TVA).
Pentru a folosi Dolce Interactiv, trebuie sa ia o linie telefonica fixa si o conexiune de cel putin 8Mbps.
Interfata de inchiriat filme arata cam asa:

IPTVFilmoteca
Sper sa pot testa zilele urmatoare Dolce Interactiv si sa va povestesc mai multe. Pana atunci, daca aveti intrebari, lasati-le la comentarii si revin cu raspunsuri.
Comunicatul oficial Romtelecom, aici.

20 Comments

 1. Prima intrebare ar fi cata banda ocupa fiecare canal (de exemplu mai am net daca am unul la care ma uit si inca 2 care inregistreaza?).

  A doua ar fi daca se poate accesa stream-ul decodat digital de pe un calculator 😀

 2. Intrebari bune. Voi cauta sa aflu. Revin

 3. […] This post was mentioned on Twitter by mariussescu, Web-TV alterNativ. Web-TV alterNativ said: Televiziune prin Internet de la Romtelecom, Dolce Interactiv …: Insa, toti marii producatori imi spuneau ca IPTV s-a o http://url4.eu/tQQ3 […]

 4. @Ovidiu, din cate am inteles nu provizioneaza nimic (nu suntem la France Telecom); quote: “12. Serviciul Dolce Interactiv va afecta serviciul Clicknet?
  R: Traficul video are prioritate. Este posibil ca in cazul unei conexiuni ADSL navigarea pe Internet sa nu se
  poata realiza simultan cu vizionarea unui program HD.”
  Raspunsul este in documentul de la
  http://www.romtelecom.ro/fileadmin/template/main/images/idolce/Ghid_instalare.pdf

  Inca o chestie: Nu cred ca se poate accesa stream-ul, daca era ar fi fost mentionat pe undeva. Mai mult, nu cred ca se poate transfera filmul inregistrat in DVR in PC. Bine, nu ca nu ar fi si solutii de a ocoli asta, dar …

 5. Gata? Casa noua! Sa o stapanesti sanatos si la cati mai multi unici pe zi! 😀

 6. super tare ideea! cumva este si HD acest serviciu?

 7. Multumesc pentru raspunsuri! Nu suna prea incurajator, daca vrei sa inregistrezi si sa te si uiti simultan (si doamne fereste sa faci asta in HD) nu prea mai ai net…

  Ramane totusi o idee interesanta, mai ales daca va fi implementata de providerii care ofera FTH si viteze decente (50-100 MB metro).

 8. de ce e tăiată Craiova de pe listă!?!?! de ce tocmai oraşul meu?

 9. Multumesc mult, Bogdan, stii tu de ce 🙂 🙂
  Mai e de lucru nitel in casa noua 🙂

 10. NU stiu, intreb…

 11. Urmeaza si Craiova in 2010…

 12. in slatina cind va merge

 13. Feritiva de internet romtelecom ceamai oribil din tot romania

 14. Ai dreptate dar cand e unica posibilitate sa ai net n-ai ce face.

 15. Viszhanyo Botond

  Asta inseamna ca nu va functiona in Arad??? Te rog raspunde….

 16. sunt client dolce si asi vrea sa devin client dolce interactiv si totodata sa pot sa-mi personalizez lista de canale(in jur de 33 de canale).p.s. sunt din piatra neamt.Am aceasta posibilitate.am 2 contracte dolce fiecare cu cite o antena si 2 recivere. v-a multumesc

 17. sunt client dolce si asi vrea sa devin client dolce interactiv si totodata sa pot sa-mi personalizez lista de canale(in jur de 33 de canale).p.s. sunt din piatra neamt.Am aceasta posibilitate ? Am 2 contracte dolce fiecare cu cite o antena si 2 recivere. v-a multumesc

 18. Salut Florin, cel mai bine e sa dai un telefon la Romtelecom.

 19. mfodor-poti argumenta aversiunea contra clicknet romtelecom ?

 20. e simbata si romtelecom nu raspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close