Televizorul devine, in viziunea LG, principalul furnizor de continut online si videotelefon in High Definition.
Las Vegas, ieri la 8 dimineata, ora 18 la Bucuresti. Soarele nu rasarise de multa vreme. Majoritatea gigantilor tehnologici inca mai lucrau la amenajarea standurilor de la Consumer Electronics Show, dar LG convocase deja o conferinta de presa.
Cu o jumatate de ora inainte sa inceapa, sala devenise arhiplina si usile s-au inchis pe dinauntru. Cateva sute de jurnalisti din lumea intreaga stateau claie peste gramada, foarte multi pe jos. Doar pe candelabre nu se suisera cameramanii, deja disperati de marea de capete care le intra in cadru.
La 8 fix incepe conferinta. Dincolo de usi ramasese o multime de jurnalisti si bloggeri. O piarista incerca sa-i consoleze dandu-le carti de vizita cu o adresa de web de unde vor putea sa isi ia materialele.
LG a organizat prima conferinta de presa de la CES, cu noaptea in cap, pentru a le lua-o inainte competitorilor cu niste anunturi cu adevarat interesante. In zilele urmatoare, majoritatea gigantilor tehnologici vor face public la ce lucreaza, ce produse noi vor scoate, iar intr-un cor de mai multe voci e nitel mai greu sa te remarci.

Cum arata televizorul viitorului: videoconferinte HD si NetCast Entertaiment

PK950_Front  

Receptia programelor TV va deveni numai una dintre functiile televizorului, asta este clar.
LG vede acest aparat drept furnizor de servicii si continut online. Ieri, producatorul asiatic a anunta ca:

*Unele dintre noile televizoare de anul acesta vor veni cu Skype instalat si vor functiona astfel ca videotelefoane cu imagine HD. Se vor putea face chiar si videoconferinte particulare intre grupuri de prieteni sau intre rude.
*Un numar de 15 noi modele de televizoare LCD sau cu plasma vor include sistemul NetCast Entertainment Access, adica vor veni direct din fabrica cu urmatoarele servicii instalate:
– AccuWeather: serviciu meteo in timp real
– Napster, CBS, eBay, Showtime, CNBC (widget-uri Yahoo)
– VUDU – serviciu de inchiriere/cumparare filme HD
– Youtube
– CinemaNow – ghid si magazin de filme
– Pandora – muzica online
* Magic Wand  – telecomanda care intelege gesturile
Producatorul asiatic a mai anuntat si ca cel putin doua dintre televizoarele sale de lux (seria LG PK 950) vor avea o telecomanda revolutionara, cu un minim de butoane, dar care ne va citi si intelege gesturile.Va fi probabil de ajuns sa inclinam telecomanda spre dreapta pentru a derula meniul pe ecran. LG  se inscrie astfel in lista scurta a producatorilor care propun un nou tip de controller.
LG elimina astfel in mare parte computerul din zona de entertainment casnic, punand televizorul sa joace acest rol.
Despre noile playere blu-ray care devin furnizoare de continut online si despre televiziunea 3D va voi povesti dupa ce trec pe la standul LG de la CES.

3 Comments

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Victor Kapra, Ines Nastasoiu. Ines Nastasoiu said: LG la CES 2010: televizorul devine videotelefon high definition si principalul furnizor de continut online din casa: http://sp2.ro/5f47f3 […]

  2. Si totusi au facut-o. s-au remarcat. La giganti ma refer

  3. … tr5ec maine si pe la ei 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close