Cateva date despre Facebook, asa cum au venit de la eResearch Corp:
Prezenta populatiei Romaniei in cadrul retelei Sociale Facebook – 1,3 milioane de romani utilizeaza reteaua sociala Facebook – o crestere de 10 ori fata de cifra anului trecut.
Reteaua sociala Facebook creste in numar de utilizatori romani luna de luna cu o rata spectaculoasa, astfel incat astazi numara 1,302,000 utilizatori care locuiesc in Romania, dintre care 52,96% femei si respectiv 47,04% barbati. Cei mai multi dintre utilizatorii romani de Facebook au varste intre 18-27 de ani.
Tinerii sunt mai deschisi in a-si deschide un cont in FB, dar este interesant de remarcat un oarecare echilibru intre varstele tinere si cele adulte (39-42)

Ce varste au userii romani de Facebook
In topul userilor romani de Facebook se inregistreaza pe primul loc tinerii de 20 de ani (aprox. 81000 de utilizatori), urmati la egalitate de cei de 21 si 22 de ani (aprox. 76000 de useri pe fiecare categorie de varsta) si apoi cei de 24 de ani (68000 de useri). Prezenta celor cu varste intre 13 – 15 ani este numeric foarte apropiata de a celor cu varste cuprinse intre 39 – 42 ani (aprox. 59000 de utilizatori).
Un sfert din populatia de 19 ani utilizeaza Faceboook
Este interesant de observat faptul ca un procent important din intreaga populatie a Romaniei, pe categorii de varste, este prezenta pe Facebook: astfel 24,7% din totalul populatiei din Romania cu varsta de 19 ani au conturi in aceasta retea sociala, urmati indeaproape de cei cu varsta de 20 (23,8%) si 21 de ani (22,4%). Ponderea de prezenta cea mai redusa o au persoanele de peste 42 de ani, in vreme ce in segmentul 30 – 40 de ani se inregistreaza un procentaj mediu de prezenta de 6.2% din populatia Romaniei din acelasi segment de varsta.

Comparatia cu alte tari din Europa
Comparativ cu alte tari europene, ne situam considerabil inaintea Republicii Moldova (71,980 useri) sau a Ucrainei (374,900 useri) si aproape de ceilalti doi vecini Bulgaria (1,458,640 useri) si Ungaria (1,313,020 useri). Serbia conduce in acest top cu peste 2 milioane de utilizatori. Suntem pe de alta parte departe de tarile vestice in care rata de penetrare a aceastei retele sociale este mult mai mare : 18 milioane de utilizatori in Franta si peste 27 de milioane in Marea Britanie.

Analiza realizata de eResearch Corp are la baza inregistrarile oficiale de pe platforma Facebook. Reteaua sociala Facebook este in prezent cea mai extinsa din lume, fiind vizitata lunar, dupa sase ani de existenta online, de 400 de milioane de oameni.
eResearch Corp este o agenţie de cercetare online care implementeaza în România  metodologii de cercetare şi analiză a datelor unice pe piata autohtona prin valoarea pe care o dau vocii consumatorilor. Compania se inscrie in trendul international de orientare catre cercetarea online in conditiile evolutiei in aceasta directie a activitatilor de business dar si a interactiunii sociale in general.

10 Comments

 1. Bogdan: Ungaria are o populatie pe jumatate cat Romania 🙂

 2. Probabil vom depasi in curand Ungaria in ritmul de crestere a Facebook pe Romania. Avem 1,302,000 de conturi din Romania iar ungurii 1,313,200. O diferenta mica!

 3. Si noi suntem mai multi pe Hi5 🙂

 4. Scuze ca scriu aici…interesat de un schimb de link?
  Merci fain
  http://melculatomic.wordpress.com

 5. In mod sigur vom depasi Ungaria, in ritmul in care se fac conturi pe Facebook in Romania.Bravo tineti-o tot asa.

 6. interesant este si ca romanii nu par prea afectati de “alunecarile” Facebook pe parte de date personale, care in alte tari au impactat numarul de utilizatori:)

 7. Vreau sa stiu cum “functioneaza”facebook ?Aud zilnic : tinem legatura prin facebook,intru pe facebook etc…
  Multumesc,

 8. In mod sigur vom depasi Ungaria, in ritmul de crestere a Facebook-ului in Romania si asta este un lucru bun.

 9. a-si dorii sa corespondez cu prietenii si pe facrbook

 10. este frumos si as vrea si eu sa ma inscriau

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close