Închide

Ce vrei să cauți?

connect | fb, despre viitorul vazut prin lentila Facebook

Premierul Marii Britanii, David Cameron, este probabil la fel de antipatizat pe populatie precum Emil Boc in Romania: trebuie sa taie masiv din cheltuielile statului, pentru a reduce deficitul bugetar din acest an (155 miliarde de lire sterline, ceea ce inseamna mult mai mult decat intreg PIB-ul Romaniei).

In acesta situatie, David Cameron a apelat si la Facebook, cerandu-le britanicilor sa vina cu idei de reducere a cheltuielilor publice pe o pagina dedicata. Vineri, in cadrul unei web conference, premierul i-a multumit pentru sprijin lui Mark Zuckerberg, fondator si director executiv al Facebook:

 

Sa nu va inchipuiti ca englezii il aplauda pe Cameron pe Facebook (“fascist” este una dintre cele mai blande injuraturi). Insa initiativa guvernului Marii Britanii (de mai mult timp foarte activ pe tot ce inseamna social media) arata spre ce lume ne indreptam si in politica, si in marketing, si in comunicare. Iar Facebook, devenit cel mai vizitat site web din lume dupa Google, cu toate problemele sale, va deveni aproape sigur  unul dintre principalele canale de comunicare in lume, daca nu cel mai important.
Facebook a ajuns la o jumatate de miliard de conturi active in intreaga lume, dintre care 125 de milioane numai in SUA (ceea ce inseamna cam 40% din intreaga populatie). Si in Romania cresterea Facebook e interesanta.

Initiativa Eventys de a organiza vinerea viitoare (16 iulie) connect | fb,  un seminar dedicat fenomenului Facebook este mai mult decat oportuna.
Timp de o jumatate de zi, persoane active in social media, bloggeri si oameni din online vor discuta despre beneficiile prezentei pe Facebook si despre cele mai eficiente tehnici de gestionare a imaginii brandurilor in aceasta retea sociala.
Daca nu puteti ajunge, nu va faceti probleme: discutiile vor fi transmise live, pe site-ul evenimentului.

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Facebook nu e decit un site al momentului, dupa mime, asa cum au fost altele in trecut si cum clar vor veni altele dupa el. Ceea ce insa as vrea sa punctez e procentul din populatia SUA care se spune ca ar fi, cifra ce pare ca ar fi scoasa din materialele lor de marketing. Cite firme de propaganda online controleaza mii/zeci de mii de conturi, in locul unor persoane reale? (la fel ca la alte site-uri mari de genul youtube / twitter). E destul sa te uiti in dedesubturile materialelor publicate de Google in procesul cu Viacom sa vezi cum firmele de marketing online folosesc aceste site-uri in masa (sigur acolo e vorba de youtube, insa sint sigur 100% ca la fel sta treaba si cu Facebook, ce este intens folosit de corporatii).
  Persoanele reale ce-l folosesc activ sint in cu totul alt procent decit cele ce le citim in materialele de marketing.
  Nu exista nici o indoiala ca e un site cu trafic imens (cel mai …), insa as fi mai atent cu 40% din populatia SUA, de exemplu.
  Ca este promovat activ si in RO e o treaba buna, tinind cont de numarul conturilor romanesti, insa dupa mine tot site al momentului ramine.

 2. #2 Comentariu nou

  ITist: FB a capatat o dimensiune prea mare si sunt multi implicati (Microsoft, de exemplu)pentru a fi doar un site al momentului, asa cum au fost multe de altfel.
  In rest, in privinta conturi corporate/persoane fizice, ai dreptate.

 3. Cota MS in FB este 1,6%. Adica minuscula.

  Sigur ca unii vor pierde bani cind FB o ia la vale, dar au pierdut altii bani in multe alte site-uri populare cindva.

Adaugă comentariu