safego BitdefenderDoua din zece conturi de Facebook sunt atacate informatic, afirma BitDefender, a carei aplicatie de securitate, safego, a scanat in ultima luna peste 30 de milioane de obiecte de pe aceasta retea de socializare.

Cele mai intalnite aplicatii malitioase pe Facebook:
– Aplicatii care promit sa ofere functionalitati pe care Facebook nu le are, precum identificarea persoanelor care ti-au vizualizat profilul sau care te-au eliminat din lista de prieteni (21,5%)
– Aplicatii care ii amagesc pe utilizatori cu promisiunea unor elemente bonus gratuite pentru jocuri ca FarmVille, MafiaWars sau FishVille (15,4%)
– Aplicatii care sustin in mod fals ca ofera elemente bonus gratuite, precum modificarea fundalului Facebook sau butonul de “dislike” (11,2%)
Aplicatii care pretind ca sunt versiuni de Facebook ale unor jocuri populare, precum Super Mario, The Sims sau World of Warcraft (7,1%)
– Aplicatii care atrag utilizatorii oferind smartphone-uri gratuite (5,4%)
– Aplicatii care afirma in mod fals ca ofera gratuit posibilitatea vizualizarii a unor filme online ( 1,3%)
– 16,3% dintre viermii care au circulat pe Facebook ii ademeneau pe utilizatori cu filme socante precum “regele pop traieste!”
– 4,6% dintre atacuri sunt legate de virusi ca Koobface, care implica spargerea contului unui utilizator si postarea automata a unor mesaje pe wall-ul prietenilor acestuia
– Restul de 17,2% dintre amenintari sunt mai excentrice si nu au o arie larga de raspândire

Aplicatia safego a fost lansata in versiune Beta pe 26 octombrie 2010. safego verifica nivelurile de securitate ale utilizatorilor si identifica ce informatii personale sunt expuse strainilor.
De asemenea, scaneaza wall-ul, linkurile si comentariile de atacuri specifice platformei Facebook si foloseste tehnologiile BitDefender pentru a proteja utilizatorii de malware si phishing.

2 Comments

  1. […] Cum atacurile se inmultesc si pe retelele sociale, Bitdefender a creat Safego, o aplicatie gratuita ce ne protejeaza conturile de Facebook si Twitter. (In caz ca nu stiti ce pericole sunt pe Facebook, puteti vedea cateva exemple aici). […]

  2. […] Cum atacurile se inmultesc si pe retelele sociale, Bitdefender a creat Safego, o aplicatie gratuita ce ne protejeaza conturile de Facebook si Twitter. (In caz ca nu stiti ce pericole sunt pe Facebook, puteti vedea cateva exemple aici). […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close