Închide

Ce vrei să cauți?

Povestile voastre despre computere

Georgiana Ionela pe Facebook:

Primul meu pc a fost un fel de aratare divina.
Evident, primul a fost un second, pentium 1 cu modificari de "imbunatatire" ca sa atinga pentium 2. Nici acum nu stiu daca exista asa ceva, dar pe vremea aia si extraterestii existau… minunatul an 2002.
Ca in orice conjunctura informatica, a venit "un baiat" care ne-a aratat ce si cum.
Primul contact cu mouse-ul era un fel de centru de comanda spatiala(i was the one):)) Prima Schema pe care mi-a aratat-o a fost sa intru in winamp, unde era plin de manele (asa era el, mai cultural).
Jocurile erau prea dificile, m-am dat batuta de la primul click. Mai tarziu spatiul pentru jocuri era prea mic. Si stiam sa folosesc DELETE. Deci, am incercat sa-mi fac loc in Local Disc C si am scapat de surplus…si de windows.
Apoi a urmat povestea cu: "Sa-l sunam pe ala,ca ne-a dat un calculator stricat…"

Astazi si maine mai puteti trimite povestiri despre prima voastra experienta cu computerul, la comentariile acestui post (unde gasiti si regulamentul concursului Toshiba) sau pe acesta pagina de Facebook.
Cele mai bune povestiri vor fi incluse intr-un e-book international, iar cea mai buna va fi premiata cu un Tablet Folio.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

 1. Primul calculator…UN HC 90, ce vremuri…. ca sa joci un joc trebuia sa ai casetofon, si casete… mai dadea TVRu pe vremea aia niste emisiuni, legai frumos HCul la TV si ii dadeai sa incarce un joc transmis de TVR, dupa care incepea joaca. Niciodata nu i-am inteles pentru ca urma imediat ce era gata jocul sa schimbi canalul pentru HC…

  Cum noi n-aveam casetofon trebuia sa scriem jocurile dintr-o carte de Qbasic, ne lua cam 2-3 ore sa scriem un joc mie si lui fratimiu. Asta n-ar fi fost o problema dar ai mei ne incuiau sufrageria ca sa nu spargem una alta pe acolo asa ca de fiecare data trebuia sa ne mai ia o ora sa scotem geamul de la usa sufrageriei ca sa ajungem la templul tehnologiei… Era mai nasol cand dadeam peste cablul de alimentare si pierdeam tot ce am scris, pentru ca HC nu avea hard :).

  Intr-o iarna am reusit sa trecem la 486… ce bijuterie de calculator cdrom 2x, 16 mb de ram, vreo 4-500 mb hdd racheta!!!

  Fratimiu a adus calculatorul si l-a lasat sa „se incalzeasca” la temperatura camerei, nu de alta dar sa nu bubuie minunatia de monitor 14″ monocrom, un monitor PDList cu portocaliu si negru.

  Cum fratimiu s-a dus pe jos sa mai cumpere niste diskete, iar eu abia intrasem la liceul Mircea Eliade la informatica, si primisem un munte de manuale printre care si Hardware de la A-Z, m-am apucat sa vad unde-i hddul, reusind sa rup si sigiliul de la carcasa…

  Ce a urmat nu va pot povesti.

Adaugă comentariu