Închide

Ce vrei să cauți?

CES 2011: SmartPhone-ul a murit! Traiasca SuperPhone-ul!

Ati auzit pana acum de SuperPhone? Nici eu pana in urma cu cateva ore.
SuperPhone e un cuvant care va intra anul acesta in vocabularul nostru, iar gadgetul in cauza isi va gasi si el locul destul de curand in buzunarele noastre.
Poate par cam prea entuziasmat, insa nu ma feresc sa spun ca este un mobil nemaivazut, care trimite in ridicol telefoanele inteligente pe care le folosim in prezent.

NVIDIA si LG au starnit senzatie la Consumer Electronics Show 2011 cand au prezentat publicului ceea ce au numit “primul SuperPhone din lume”, altfel spus primul exemplar din viitoarea generatie de telefoane inteligente, pe numele sau LG Optimus 2x, cu procesor NVIDIA Tegra 2 integrat si care ruleaza Android.
NVIDIA AND LG New SUPERPHONE
Pana cum acest super procesor, proiectat pentru dispozitive mobile, de dimensiuni foarte reduse, era prezentat ca fiind destinat viitoarelor generatii de tablet-uri.
In fotografia de mai jos vedeti cat este de mic in comparatie cu o moneda de 25 de centi.
nVIDIA Tegra 2
Iata ca NVIDIA si LG l-au pus insa mai intai intr-un telefon mobil.

Seful NVIDIA , Jen-Hsun Huang, a spus despre SuperPhone-ul prezentat ca este “A beauty outside and a monster inside’’, facand referire la designul sau slim si la puterea hardware pe care o demonstreaza.
Va voi plictisi daca voi vorbi mai mult, asa ca haideti sa vedem doua filmulete despre cum se misca jocurile pe noul telefon. (Directorul Huang a facut de altfel o demonstratie cu AngryBirds.)
Iata cum arata un joc 3D rulat de SuperPhone:

Joc 3D pe noul SuperPhone LG Optimus 2x

Si iata cum se misca in comparatie cu un PC si cu un PlayStation. Toate trei echipamentele ruleaza acelasi joc. Nu exista mari diferente, cel putin la demonstratia in fata publicului.

Aceeasi experienta si pe PC, si pe consol, si pe SuperPhone

In afara ca se comporta ca o consola de jocuri,  noul telefon ruleaza video HD la 1080p si vine cu un nou player Flash, elaborat impreuna cu Adobe, al carei sef a urcat alaturi de echipa NVIDIA pe scena pentru a prezenta SuperPhone-ul.
In loc de concluzie, va mai dau un filmulet care arata cum se misca minunea cu Tegra 2:

Noul SuperPhone cu Tegra 2

Intrebarea pe care o sa o puneti imediat este daca vom avea suficienta viteza a Internetului mobil pentru ca SupeRPhone-ul sa fie folosit la adevarata capacitate. Nicio problema: pe scena a urcat si un sef de la Verizon care a vorbit despre generatia a patra de comunicatii mobile 4G LTE.

Nu a fost comunicata data la care acest super telefon va ajunge in Europa.

 

Discutam cu niste ziaristi finlandezi si i-am intrebat ce parere au despre creatia NVIDIA si LG. Unul dintre ei mi-a raspuns cum ca a vazut la viata lui multe tehnologii care promiteau foarte mult si de care toata lumea a uitat mai apoi.
In fine, era sceptic.
Eu insa sunt optimist; sunt prea multe mari companii bagate in proiect pentru a fi parasit.

(Foto si video realizate cu HTC Desire Z)

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Wow…ok, sunt curioasa ce zice Apple de toata chestia asta:D Si intr-adevar la partea de Internet te gandesti prima oara, si stiam de 4G care este de mult in discutii, dar va mai dura ceva pana la implementare si adaptarea retelelor samd.

    Insa intr-adevar promite foarte mult!

Adaugă comentariu