Cornelius Brody, CEO iQuestCompania iQuest din Cluj, una dintre cele mai importante companii de software din Romania si cunoscuta in toata lumea pentru aplicatia TripJournal premiata de Google si de comunitatea iPhone , isi propune sporirea echipei in  acest an cu  la peste 370 de angajati.

Conform unui studiu recent, iQuest face parte din top 5 al companiilor din Cluj cele mai ravnite de tinerii cu profil tehnic, alaturi de Google, Microsoft sau Nokia:

”Compania iQuest, unul dintre primii cinci cei mai doriţi angajatori din Cluj Napoca pentru tinerii cu profil tehnic, îşi va extinde echipa şi în acest an, la peste 370 de angajaţi, va continua parteneriatele de internshipuri cu cele mai importante centre universitare din ţară şi va spori investițiile în training-uri.

Compania va continua angajările şi în acest an, după ce la sfârșitul anului 2010 echipa iQuest a numărat 330 de angajaţi, cele mai multe posturi fiind disponibile în departamentele tehnice, dar şi în departamentele de vânzări sau suport. “Creşterea echipei o vedem ca o reacţie normală la obiectivele stategice de dezvoltare a business-ului. Poziţiile disponibile sunt pentru specialişti cu pregătire de la middle level spre senior, însă există situaţii în care recrutăm şi juniori”, au explicat reprezentanţii iQuest.

Potrivit studiului Cei mai doriţi angajatori, realizat în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011 de către compania de consultanţă Catalyst, iQuest a fost desemnată de către tinerii cu profil tehnic intervievaţi în top 5 angajatori din Cluj Napoca. Este interesant de remarcat faptul că printre aceste 5 companii preferate se numără Microsoft sau Google, care nu au o prezență în Cluj.

Tinerii sunt interesaţi de posibilităţile de dezvoltare din cadrul unei companii şi de atmosfera de lucru şi cultura existentă. Avantajul iQuest este dat de programul de dezvoltare profesională, de atmosfera de lucru şi de reputaţia companiei. Acestea sunt de altfel şi cele mai importante trei criterii pe care candidaţii le iau în considerare atunci când aleg un angajator, potrivit studiului realizat de Catalyst”,a precizat Cornelius Brody, CEO iQuest (foto).

În acest an, compania va investi în organizarea de training-uri, cursuri şi calificări în domeniul IT, şi va continua parteneriatele de internship-uri cu cele mai importante centre universitare din ţară, precum Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Transilvania din Braşov sau Academia de Studii Economice din Bucureşti.

“Vom continua să investim semnificativ în dezvoltarea profesională şi personală a fiecarui om din iQuest. 2011 va fi anul în care vom accelera pe partea de creștere a nivelului de calitate și servicii cu valoare adaugată, un atuu important fiind și investiția continuă în training. Pe lângă focalizarea tehnică a acestor activitati, ne vom concentra și spre arii specifice, cum ar fi metodologii de management de proiect, system development sau testing/QA. În plus, vom organiza Java University, dar şi practica de vară, împreună cu universităţile partenere”, a adăugat Brody.

În cadrul programelor de internship desfăşurate pe perioada verii, studenţii lucrează pe două module, unul teoretic şi unul practic. Pe parcusul modulului practic, stundenţii sunt ataşaţi pe lângă echipe de specialişti iQuest, care lucrează la proiecte reale, unde pot studia, observa sau chiar rezolva sarcini în cadrul proiectelor companiei. În cadrul modulului teoretic, studenţii au la dispoziţie biblioteca companiei.

Programul Java University de anul acesta se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea Tehnică și Facultatea de Informatică din cadrul Universității Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, pe o perioadă de 8 săptămâni. Programul va începe în 21 martie, iar studenții recrutați prin CV-uri și interviu, vor participa la sediul iQuest din Cluj, la cursuri de 4 ore, în fiecare zi. Pe lângă cunoștiințele teoretice pe care le pot aprofunda, studenții vor primi și teme practice.

“Cei care parcurg programele de internship de vară şi programul Java University sunt recrutaţi prin campania de promovare pe care o desfăşurăm, în principal, prin canalele specifice mediului studenţesc. Ei au şanse să fie mai apoi angajaţi în echipele noastre, în funcţie de rezultatele obţinute şi poziţiile disponibile”, au mai spus reprezentanţii iQuest.

Potrivit acestora, în 2010, piaţa muncii din sectorul IT a avut o evoluţie mult mai stabilă decât alte sectoare, acesta fiind principalul motiv pentru care companiile internaţionale de profil au decis să-şi deschidă puncte de lucru în România, iar candidaţii fără specializare au început să arate un interes mult mai ridicat pentru poziţii din IT.

1 Comment

  1. Cred ca este meseria anului aceasta din domeniul IT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close