Închide

Ce vrei să cauți?

Nota 10 pentru PR-ul PayPal

paypalAstazi a fost o zi incarcata si vin la spartul targului cu stirea zilei, adica lansarea versiunii locale a PayPal.
Dar nu despre asta vreau sa povestesc, ci despre modalitatea creativa, impecabila profesional a comunicatului de presa: fara acele texte infernale, cu idei incalcite, care lauda exagerat produsul si compania.
PayPal a ales o companie de PR locala young & fresh pentru comunicare.
Comunicatul, asa cum a fost primit prin  e-mail, cu doar un element cenzurat:

Dear Victor,

In regard to launching Romanian version of PayPal we are sending you first press release. Rather than focusing on our company, we decided to prepare small report with sample prices of goods in Europe and USA. According to our research the best way to save money on brand items is to buy them from US:

În urma analizei a rezultat că diferenţele de preţ la produse identice pot ajunge chiar şi până la 70% : un iPhone 4 de la Apple costă circa 1 500 RON în SUA, 2 800 RON în România şi în jur de 2 000 RON în Marea Britanie. Preţurile europene sunt mai puţin competitive, fapt care poate fi atribuit scăderii cursului de schimb al dolarului american, în condiţiile în care experţii afirmă că deprecierea dolarului este o tendinţă permanentă.

If you have further questions please don’t hesitate to contact us :

Karol Switala                                 

PayPal Spokesperson  

Articole populare Ultima luna

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. Pe cine felicitam ca si firma de PR? 😉

 2. #2 Comentariu nou

  ”Face Sens”, cum ar spune unii 🙂

 3. Marius – pe young & fresh din cate am inteles:)

 4. #4 Comentariu nou

  Ok, preturile la americani sunt intradevar atractive, dar Paypal omite ca se adauga la noi tva si taxe vamale care fac produsul uneori mai scump decat il poti gasi in magazinele romanesti. Am uitat de shipping care este destul de scump.

 5. Nu vreau sa fiu rautacioasa dar o comparare a preturilor US vs Ro nu face sens. Pentru ca, dupa cum spunea si Electro mai sus: chiar daca cumperi din US si platesti prin PayPal, card sau whatever, cand ajunge produsul la noi ai o surpriza cat casa poporului: taxe de transport, taxe vamale si tva peste toate acestea. Care face ca pretul din .ro sa fie totusi pe aproape. Testat, va spun.

 6. #6 Comentariu nou

  Nu esti rautacioasa! 🙂

 7. @Marius Corici – „ca si firma de PR” – nu meritai un raspuns.

 8. #8 Comentariu nou

  Chestia asta cu „ca și” a devenit o epidemie!

Adaugă comentariu