facebookIn iunie, 567.663 din utilizatorii romani de Facebook  au interactionat (like, comentarii, share) cu fan-page-urile romanesti monitorizate de Facebrands.ro, in numar de 13.608 – afirma Standout.
Facebook a avut in iunie 3,4 milioane de conturi si 5,1 milioane de vizitatori unici (in luna mai) in Romania.

Cum masori insa eficienta investitiei pe care un brand o face pe Facebook?

Un raspuns ar putea veni de la serviciul de monitorizare Facebrands.ro a paginilor de Facebook in Romania, care a lansat azi doi indicatori de performanta pentru  paginile de Facebook:

Engaged users
Primul indicator lansat astazi de Facebrands.ro este cifra utilizatorilor care au interactionat cu o pagina intr-o anumita perioada de timp – “engaged users”.
Este un indicator mai clar decat numarul de fani, pentru ca numarul de fani nu garanteaza expunerea la mesajele paginii, in timp ce acesti “engaged users” sunt utilizatori care chiar au interactionat cu pagina, pe de o parte fiind implicati/engaged in activitatea cu care au interactionat, pe de alta parte generand mai multa expunere in randul fanilor pentru mesajele cu care au interactionat.

Content engagement rate

Al doilea indicator, “content engagement rate”, este rata de interactiune pe elemente de continut publicate pe retele sociale, care poate fi analizata in profunzime pe tipuri de continut si de interactiuni, precum si comparata cu cifrele similare ale paginilor concurente si cu cifrele medii de “content engagement rate” pe categorie.

Acesti doi indicatori  sunt primii dintr-o serie de 30 de indicatori disponibili in versiunea PRO a serviciului Facebrands.ro, versiune care ofera o analiza competitiva detaliata pentru fanpage-urile romanesti, si care va fi lansata saptamana viitoare. In acest moment, Facebrands PRO este intr-un test limitat, companiile interesate pot scrie la contact@facebrands.ro pentru a solicita includerea in acest test.

Scurtaturi Facebrands.ro:
Topul paginilor de Facebook romanesti pe categorii: www.facebrands.ro
Harta utilizatorilor si paginilor de Facebook pe judete si orase: http://www.facebrands.ro/map.html
Topul aplicatiilor romanesti deFacebook: http://www.facebrands.ro/apps.html
Facebrands Reports:  http://www.facebrands.ro/blog/
Evolutia check-in-urilor pe retelele sociale in Romania: www.facebrands.ro/places
Date demografice despre utilizatorii Facebook din Romania: http://www.facebrands.ro/demografice.html
Versiunea PRO (acces limitat): http://pro.facebrands.ro

Facebrands este un serviciu creat de catre agentia de comunicare in social media Standout si dezvoltatorul de solutii web Byte Flux.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close