Exista filme pe care e pacat sa le vezi 2D daca au fost turnate in 3D. Pierzi enorm. Avatar e un exemplu. Tron e un altul.

M-am delectat in seara aceasta, alaturi de alti bloggeri, cu filmul Torn pe o uriasa plasma 3D Samsung la care era cuplat si un sistem de sunet performant.
Nu-mi spuneti ca Tron e o prostioara SF Zâmbet 
Senzatia cand il vezi tridimensional este deosebita. Patrunzi in actiune, devii parte din actiune.

bloggeri_tron-450x312

Surpriza a fost ca noua gama de televizoare 3D inteligente sa fie prezentata de un oficial Samsung pe care nu l-am mai vazut.
Pe cartea sa de vizita scria „George Catrina Local Media Content Manager Samsung”.
Sef pe continut pentru televizoare?! Pai, continutul nu-l livreaza posturile de televiziune?
Ba da, dar monopolul televiziunilor dispare. Internetul incepe sa le manance viitorul, asa cum a facut-o si cu ziarele pe hartie: producatorii de televizoare de noua generatie, 3D si Smart – cu conexiune la Internet, devin ei insisi distribuitori de continut video si nu numai.

Samsung livreaza continut 3D gratuit pe noile sale Smart TV (cred ca am fost primul din Romania care am anuntat asta). Exista o aplicatie preinstalata care iti ofera documentare (full, de 45 de minute), desene animate, trailere, concerte (deocamdata, in coreeana :), toate 3D. 
Pentru a le vedea iti trebuie totusi o conexiune bunicica la net (minim 4Mb/s), pentru ca vin prin streaming si va inchipuiti ce „teava” iti trebuie pentru transfer HD si 3D.

Samsung 3D

In afara de videoteca 3D (foto sus), Smart TV-urile Samsung au instalate o multime de aplicatii de Internet, de la canale de stiri ca BBC si cele de Social Media, pana la lectii de yoga sau retete de cocktail-uri.
Mi-a placut aplicatia de video HD Skype, pentru care trebuie insa sa mai platesti 600 de lei, cat costa camera web care se ataseaza televizorului.

Si pana la urma ce face content managerul Samsung? In afara ca se ocupa de aplicatiile deja instalate, pregateste lansarea in urmatoarea perioada a primelor aplicatii romanesti pentru Smart TV. Adica, are cam aceeasi fisa a postului cu cea a unui content manager la un publisher online.

Ochelarii Samsung au o problema?

Stiti ca am promovat Smart TV-urile 3D concurente de la LG (apropo, gala lui Bute am vazut-o convertita in 3D), al caror principal avantaj sunt ochelarii „pasivi”, ieftini, simpli ca unii de soare dar performanti in livrarea imaginii si care nu trebuie incarcati la priza, asemenea telefonului.
Samsung a ales sa mearga pe ochelari „activi”, electronici, care trebuie incarcati si sunt in permanenta conexiune wireless cu televizorul.
De aici, probleme: mie nu mi s-a intamplat, dar unora dintre cei prezenti li se oprea brusc conexiunea ochelari-TV si trebuia sa se ridice de pe fotoliu si sa-i apropie de emitatorul din rama televizorului pentru a-i reporni. 
Cam neplacut! (Este posibil ca televizoarele aduse la eveniment sa fie unele de teste, cu mici chestii nefinalizate, iar problema sa se fi rezolvat la exemplarele din magazine).

Asadar, daca ma intrebati, prefer ochelarii 3D de LG care sunt simpli si eficienti.
Ar mai trebui sa luam in considerare si ca pretul LCD-urilor 3D LG sunt mai convenabile decat cele ale Samsung.

Foto: imidoresc.ro

5 Comments

  1. Tron este un film excelent iar un iubitor al filmelor SF nu va nega asta.
    Televizoarele 3D sunt cu adevarat un ‘miracol’ al tehnologiei, ca sa spun asa, insa momentan sunt destul de prohibitive.

  2. Mihai, 900 si ceva de euro este o suma insemnata, dar totusi nu atat de mare pentru un produs electronic.

  3. Sunt de acord cu Victor. Acum 3- 4 ani un LCD simplu la care inca erau probleme de vizualizare la scenele rapide se apropia de suma asta. Saltul este mare, si cu siguranta nu se va opri aici :). FB si TW pe TV? poate asa ajung sa ma uit si eu mai mult :)))).

  4. […] avantajele ochelarilor pasivi pentru 3D Despre succesul avut de ochelarii activi citiţi la Victor. Ah, da, cred că a fost din cauză de 13. Evenimentul a reuşit de altfel să ne arate că […]

  5. Alex, televizorul de tip smart este un PC performant conectat la Internet, cu un „monitor„ imens si care iti ofera o calitate a imaginii de neegalat. Social Media va fi un serviciu fara de care nu se mai poate pe TV.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close